Rundtur i Zadars skärgård

2006-08-10

Vi klev upp tidigt och gick ner till hamnen och klev på båten som skulle ta oss runt bland öarna.

På bilden ses vår ”skeppare” (till vänster) och vår guide. På vägen ut stannade vi till och släppte av stora säckar med mat, och en kock, vid en liten ö som hade fasta innevånare (på sommaren). Tanken var att de skulle laga till maten åt oss medan vi åkte vidare och tittade.

Det var en hel del utflyktsbåtar som åkte runt med turister. Alla åkte vi till den här höga klippan. Vi åkte sen tillbaka till den lilla ön. Det fanns varm grillad mat som väntade på oss när vi klev iland.

Det var flera av utflyktsbåtarna som stannade här för att äta lunch. Vår båt ligger längst till höger, vid bryggan

Som man ser på bilden var det inga sura miner, och maten smakade fantastiskt bra. Efter lunchen åkte vi till en ö som har en extremt salt ”insjö”. Vi vadade bara ut i sjön, eftersom den kändes rätt smutsig.

Det fanns en hel del åsnor som gick runt på ön. Vi undvek dem när vi gick runt på ön.

Från öns högsta punkt hade man en fin utsikt. Sen gick vi ner och badade (inte i den salta insjön). Sandra snorklade och såg massor av sjögurkor.

Det måste varit ganska salt vatten i alla fall eftersom Einar lyckades flyta, eller också var det badtofflornas förtjänst. Resan tillbaka gjordes i strålande sol (skönt att det fläktade). På kvällen åt vi på en restaurang som låg på gångavstånd från campingen. Till förrätt åt vi dalmatisk torkad skinka och fårost från ön Pag. Sedan testade Sandra och Einar ”svart risotto” som huvudrätt, Bettan åt otroligt god friterad bläckfisk.
Det var inga problem att somna när vi väl kom till husbilen.