Zadar mot Salzburg

2006-08-11

Idag var det dags att vända hemåt, efter att ha bott i husbilen 18 dagar.
Innan vi började hemresan gick vi ner till stranden och la oss där i några timmar. Precis som vid många av de andra stränderna var det mycket sten och betong vid vattnet.

Man kunde duscha av sig vid stranden om man inte använde shampo, eller var en hund. Klockan 13:00 checkade vi ut från campingen i Zadar, och började hemresan.

Vi bestämde oss för att ta betalvägar hem, och de var onekligen i bättre skick än kustvägarna vi kört ner på.

Från vägen såg vi en klippformation som vi tyckte oss känna igen från massor av mineralvattensflaskor av fabrikat ”Sveti Rok”. Fortsatte genom Slovenien och in i Österrike. En av de långa tunnlarna som vi åkte igenom hade dubbelriktad trafik (ett tunnelrör var avstängt för trafik).
Mitt inne i tunneln mötte vi 2 långtradare som kom i mycket hög fart. Vi hörde ett konstigt skrammel i samband med detta. Bettan gick runt i husbilen, men hittade ingen förklaring. Så vi stannade inte, utan åkte vidare. Efter ca. 50 mils körning stannade vi på en rastplats några mil före Salzburg. När Bettan gick in på toaletten för att borsta tänderna fick vi reda på vad som skramlat då vi mötte långtradarna i tunneln. Takluckan inne på toaletten hade slitits bort! Vi hoppades innerligt att ingen bakom oss råkade illa ut på grund av detta. Nästa tanke var att det inte var så bra att vara utan taklucka. Så vi tejpade fast en plastpåse på insidan och gick och la oss.