Hua Hin

2010-03-15

Einar klev upp tidigt. Det skulle gå 2 minibussar från Chang Corner klockan 07:00. Var 16 stycken som skulle spela på Black Mountain Golf Club idag. Var bättre komfort i minibussarna så resan dit gick riktigt skapligt. Som vanligt hade Lena och Roffe fixat det mesta runt omkring, så vi behövde bara glida omkring innan start.

Hade gott om tid att övningsputta. I bakgrunden syns en av alla banarbetare. Precis som många thailändare som arbetar ute, ser de till att täcka hela kroppen. Har till och med en halsduk, med hål för ögon och mun, för ansiktet (en del har ”rånarluva” på sig). Vi blev 4 tre-bollar och en 4-boll. Einar fick gå med Pelle och Stefan. Alla hade skapliga utslag från första tee. Precis som förra gången tog det stopp efter hål 2.
(Ingen lång väntan dock.) Som vanligt blev det både bra och dåliga slag.

Det var tur för Einar att han hade Stefan i bollen. Einar funderade allvarligt på att kliva av efter 9 hål, eftersom hans golf-arm blev riktigt akut. (Hade kanske hållit för hårt i klubban.) Stefan masserade med tummen på en punkt så att det gjorde otroligt ont, men blev bättre efter ett tag. Sen fixerade Stefan armbindeln så att den satt rätt. Einar hade satt den helt fel. Gjorde fortfarande ont, men det gick att spela utan problem (duffarna kändes inget vidare).

Pelle (till höger) och Stefan på väg upp på tee på ett av hålen. Efter 9 hål räknade vi ihop resultaten och konstaterade att Stefan gått bäst i bollen, med Pelle som tvåa.

På hål 11, par 3 med green omgiven av vatten, hade vi publik på balkongen till huset bredvid tee.

Einar och hans caddie, Toon, väntar på att få slå ut på ett av hålen. Efter 18 hål var Stefan fortfarande bäst i bollen, med Pelle som tvåa. Den här rundan var varmare än den i förra veckan (torsdags).

Kändes riktigt bra att sätta sig med nåt kallt att dricka.

Bettan, Gittan, Pia och Kenneth hade skippat golfen och haft sovmorgon. Sen hade de slöat och badat. De käkade lunch på Bengts, och som man ser på bilden var det inte synd om dem.

Vi skulle träffas för gemensam middag inne i Hua Hin. Samling för något att dricka innan. Gick sen gemensamt till restaurang Prime för middag och prisutdelning. Riktigt bra restaurang. Mycket god mat och snabb servering (fast alla tog olika rätter). Sen var det dags för resultaten från dagens golfrunda.

Peter hade spelat fantastiskt bra och hade bäst resultat.

Bästa dam blev Britt-Marie. Medan de andra satt kvar och pratade tog Einar och Roffe en tuc tuc till en tandläkare i närheten. Roffe hade nämligen dragit bort en visdomstand och skulle på efterkontroll. När Einar hörde detta (för några dar sen) bad han Lena kolla om det gick att få en tid för kontroll. Det ska vara både bra och billigt att gå till tandläkare här. Passade bra eftersom det var dags för kontroll. Undersökning och borttagning av tandsten (med ultrlajud) tog ca.45 minuter och kostade 600 THB (144 SEK). Efter tandläkarbesöket gick vi runt och shoppade lite. Einar köpte några badbyxor, tröjor och skjortor. Allting var nästan löjligt billigt jämfört med priserna i Sverige. Till slut var det dags för taxifärd hem. Det blev lite omständigt, men till slut var alla på väg hem. Satt en stund hos Pia och Kenneth innan vi gick hem. Pia hade köpt nya glasögon i Hua Hin. Både Christina och Pia hade haft med sig resultaten från synundersökning i Sverige och lämnat in dem sist vi var i Hua Hin.

Pia’s glasögonen var riktigt snygga och kostade ca. 19.000 THB (4.460 SEK). Nöjda med dagen gick vi hem för att sova. Var tvugna att ta en dusch innan. I duschen hittade Bettan den lilla ödlan (5 cm lång) som vi såg i vardagsrummet förut. Då lyckades den smita undan, men nu fick vi tag på den (tog en stund) och släppte ut den på gräsmattan. Sen var det läggdags.