Huay Yang

2010-03-14

Idag hade vi ingenting inplanerat. Efter frukosten åkte vi ner till ”den gamla vanliga” stranden, hos Mrs. Umphorn. Man kan inte tro att den lilla smala grusvägen leder nånstans, men den slutar vid strandstället.

Lite nedanför mitten, till höger, i bild kan man skymta stället. Var en hel del ”Caravanare” där redan, men det fanns gott om plats. Vi satte varsin solstol i skuggan innan vi gick ner och badade. Det var lite högre vågor idag. Kanske till och med skulle gå att vågsurfa (ingen av oss kan, men det skulle vara kul att testa). Einar blev rastlös av att ligga och göra ingenting, så han tog moppen och åkte runt lite i byn.

Står otroligt magra kossor och betar lite här och var. Syns kanske inte på bilden, men kossorna är verkligen bara ”skinn och ben”.

På ett ställe växte kokospalmerna väldigt nära vägen.

Vet inte hur lätt kokosnötterna ramlar ner. Man kanske skördar dem, långt innan. Man skulle i alla fall inte vilja få en av de här på sig.

Såg några papayaträd utefter vägen (papaya är egentligen en ört, men ser ut som ett träd).

Tog kort på en av huvudvägarna, som slutar vid motorvägen. Bergen som syns i bakgrunden ligger i Burma.

Åkte tillbaka till stranden och konstaterade att det kommit lite fler gäster. Det var dags att äta lunch så vi bänkade oss. Tog väldigt lång tid att få maten idag. Tur att vi har semester, så man inte blir upprörd över att det tar tid 😉 Tog ett dopp efter maten, innan vi betalade och åkte.

Åkte ner mot hamnen (nu visste vi vägen). Stannade på en bro och tog kort på kanalen.

Man såg både gammalt och nytt från bryggan. Hundratals fiskeburar längst till vänster med lite gamla skjul bredvid. I mitten syns det ganska nybyggda huset där en del ”caravanare” bor i lägenhet.

En fiskebåt var på väg in precis när vi kom ner. När den kom till bryggan hjälptes hela familjen åt att ta hand om burarna och fångsten.

Vi åkte hemåt, men stannade till för att ta kort på bananer som växte inne på en tomt. De hade en hund där som började skälla hysteriskt och drog med sig massor av andra hundar i kören. Lite obehagligt eftersom det, efter ett tag, var massor av skällande hundar runt Einar. Det finns väldigt många herrelösa hundar i byn. Det är tabu för thailändarna att skada dem. Finns en kvinna i byn som matar en del av dem och även försöker se till att hanhundar blir kastrerade. Åkte hem och svalkade oss i poolen, sen satt vi och slöade tills det var dags för middag. Vi var några stycken som åkte ner till Bengts restaurang, nere vid havet.

Fanns mycket god mat att välja på. Frågade paret bredvid oss (från Stockholm) om de kunde ta ett kort. Mätta och belåtna åkte vi hem. Det skulle bli en ny golfrunda på Black Mountain dagen efter. Bettan ville inte spela, men Einar var sugen. Så det blev en ganska tidig kväll.