Golf på Emirates Golf Club och Dubai Mall

2013-11-25

Efter frukosten tog vi taxi till Emirates Golf Club där dagens runda var bokad.
Den ligger ganska nära så det gick snabbt att ta sig dit. Vi lämnade golfbagarna och gick och bytte till golfkläder.

I omklädningsrummet var det lite annorlunda design på handfaten. Vår golfbil stod klar med bagarna fastspända, då vi kom ut.

Körde bort till drivingrange för att mjuka upp kroppen lite.

Avslutade med lite träning på övningsgreen och åkte sen mot tee 1. Vi hade hoppats på att få spela ”Majlis Course”, men var inbokade på ”Faldo Course”.
(Då vi spelade på Jumeirah GC i lördags hade schweizarna vi gick med pratat varmt om ”Majlis Corse”.) Einar spelade från blått och konstaterade att det var väldigt mycket vatten i spel, gick åt en del bollar.

Bettan hamnade istället i många av bunkrarna, som t.ex. den på bilden ovan.

Man hade nog haft problem med banan, för man fick knappt köra golfbil annat än på vägarna bredvid hålen. Lite synd eftersom alla golfbilarna hade surfplatta med GPS och banlayout på.

Spelet gick lite knackigt i början för Einar, som duffade väldigt mycket.
(Efter rundan kom vi på att stå på rangen och slå från matta är lite för förlåtande om man duffar mycket.) Spelet blev i alla fall bättre efter ett tag och solen sken på oss, så det fanns inget att klaga på. Greenerna var faktiskt bättre än på Jumeirah GC, tyckte vi.

Ett litet smolk i glädjebägaren var att golfbilen säckade ihop då vi var på väg mot green på hål 10 (batteriet slut).

Efter 18 hål var vi ändå riktigt nöjda med rundan. Bad en banarbetare ta kort på oss då vi klivit av 18:e green.

Efter rundan satte vi oss i restaurangen och tog in lite kall dricka. Frågade om de hade nånting på menyn som inte var så mättande. Fick några förslag som vi bestämde oss för att prova. Då vi fick in maten var det precis som på Jumeirah Golf Club, en jätteportion som vi inte orkade äta upp.

Tog en taxi tillbaka till hotellet. Bytte om gick sen till metrostationen och åkte mot ”Dubai mall”. Planen var att se den berömda fontänföreställningen, utanför ”Dubai mall”, som startade varje halvtimme. Var mycket folk i rörelse som väntade på att föreställningen skulle börja.

Passade på att ta kort på Burj Khalifa, som såg ut som något ur en science-fiction film.

Sen startade fontänshowen som bestod av hundratals vattenmunstycken och strålkastare som ”dansade” i takt med musiken. Strosade runt lite i Dubai mall innan vi tog metro’n tillbaka till hotellet där vi åt en sen middag (igen).