Golf på Dubai Creek Golf & Yacht Club

2013-11-26

Efter frukosten tog vi taxi till Dubai Creek Golf & Yacht Club där dagens runda var bokad. Precis som igår lämnade vi golfbagarna och gick och bytte till golfkläder. Samma procedur som igår, cirka 1 timme på drivingrange och 15 minuters övningsputtande. 2 turister kom fram och ville låna Einar’s putter och bli fotograferade på green framför klubbhuset.

Åkte bort till starthuset vid tee 1 och väntade på vår tur. Precis som på Emirates Golf Club hade golfbilarna surfplatta med GPS och banlayout, och här var det inga restriktioner på var man fick köra.

Hål 1 var ett ganska långt par 4 hål på 400/310 meter från blå/röd tee. Fick bra utslag bägge 2 och spelade oss fram mot green, där vi kom ikapp de som startat 10 minuter tidigare. Gjorde inte så mycket att vi fick vänta, fin bana och härligt väder. Fast vi var ute lite vid sidan om fairway ibland fick vi ganska ofta vänta på bollen framför. Men eftersom banan var så otroligt trevlig att spela uppvägde det mer än väl väntetiden.

Hål 6, ett par 4 på 372/304 meter från blå/röd tee, hade blå och svart tee på en plattform ute på vattnet. Einar står beredd att slå ut från blå tee.

Einar fick till ett bra utslag och hade tur då bollen till slut stannade cirka 210 meter längre bort.

Efter 9 hål fick vi vänta riktigt länge på bollen framför oss. Einar är beredd att slå ut från tee 10. Vi frågade 2-bollen bakom oss om vi skulle göra sällskap, för att få lite bättre flyt i spelet. Sammy och hans son Scott från Skottland tackade ja och gick tillsammans med oss resten av rundan.

Vi märkte snabbt att de spelade på en annan nivå än oss och frågade vad de hade för handicap. Sammy hade 4 i handicap och hans son var ”scratchspelare”. Då vi frågade om de var på semester fick vi reda på att de bodde i Dubai. Om vi tolkade Sammy’s breda dialekt rätt så är det meningen att hans son är på väg att bli tour-spelare. Fick i alla fall, bitvis, se helt makalöst golfspel. Vårt spel var kanske inte lika imponerande, men absolut inte dåligt (kanske lite ojämnt).

Vi bad Sammy ta ett kort på oss från 18:e tee.

Efter avslutat spel satte vi oss i restaurangen och tog in lite kall dryck.
Bestämde att vi inte skulle äta på restaurangen, eftersom vi misstänkte att det inte gick att få små portioner här heller. Tog en dusch och kollade lite i shoppen innan vi tog en taxi tillbaka till hotellet.

Gick bort en bit och knäppte kort på vårt hotell. Var ganska nöjda med dagen så det blev för en gångs skull tidig middag på hotellet och sen bara slöade vi.

Innan vi gick i säng tog vi oss upp på hotelltaket och tog en nattbild på det berömda hotellet al Arab.