Burj Khalifa och Dubai Mall

2013-11-27

Efter frukost tog vi metro’n till the Dubai mall , eftersom vi bokat tid för ett besök i Burj Khalifa.

Var framme i god tid så vi strosade runt lite bland de drygt 1200 butikerna.
Satt pekskärmar lite här och var så det fanns bättre chans att hitta det man sökte. (Fanns i och för sig ganska många hjälpsamma vakter att fråga.)
Gick förbi det 3 våningar höga vattenfallet som fanns i ena änden av köpcentret.

Vi skulle vara på plats vid ingången till Burj Khalifa 11:45 (vi hade bokat 12:00 på nätet). Kostade 130 AED/person om vi bokade på nätet och 400 AED/person att köpa på plats. Efter att ha stått i kö på flera olika ställen utefter vägen stod vi äntligen i hissen på väg upp. Hissen tog cirka 1 minut att åka upp till 124:e våningen. Hela byggnaden är 828 meter, men besökare får ”bara” komma upp drygt 450 meter. Man kan lugnt säga att utsikten var ganska imponerande häruppifrån.

Gick ut på en terass som inte hade något tak och även hade små gluggar utan glas. De stora skyskraporna vi sett nerifrån såg ganska små ut häruppifrån.

The Address hotel vid Dubai mall såg också litet ut trots att det är 63 våningar högt.

Einar ville absolut ta kort på fontänshowen nedanför.

Så här såg fontänshowen ut från 450 meters höjd.

Gick runt och imponerades av utsikten ett bra tag innan vi tog den snabba hissen (10 m/s) ner.

Gick bort till en italiensk glassbar inne i ”mallen” och tog in varsin glass.
Strosade runt bland alla butiker, men shoppade nästan ingenting (det blev på nåt vis för mycket butiker).

Såg i alla fall att det fanns en hockeyrink inne bland alla butikerna. Man kunde hyra skridskor och åka runt, men just nu spolade man isen (vi var inte så sugna på att åka heller).

Tog kort på det 3 våningar höga vattenfallet då vi gick förbi det igen. Vi tänkte vänta tills det blev mörkt och sen åka upp till ”Neos bar” uppe i the Address hotel.

För att fördriva tiden gick vi bort till akvariet som fanns inne i Dubai mall.
Den genomskinliga väggen bakom Bettan är imponerande 32,8 x 8,3 meter (vet inte hur tjock den är).

I bortre änden av akvariet fanns det en hel del hajar. När man betalat inträdet gick man igenom en ”glastunnel” under akvariet. Inne i lokalerna fanns det även en hel del mindre akvarier där man födde upp fiskar innan man släppte ut dem i det stora akvariet.

När vi kom ut från akvariet var det dags att leta reda på ”Neos sky lounge”, som ligger på 63:e våningen i the Address hotel. Einar hade med sig skjorta och långbyxor i ryggsäcken, så det var bara att gå och byta om. (Var ”dresscode” inne på Neos.) Hade inte riktigt koll på att man skulle boka bord, men vi var tidiga så det var inget problem. Satte oss ner och beställde in varsin GT.

Man hade bra utsikt över Dubai från 63:e våningen.

Man kunde se fontänshowen härifrån också. Satt och beundrade utsikten ett bra tag innan vi tog metro’n hem till hotellet för en sen middag (igen).

På hotellet blev vi, som vanligt, vänligt uppassade av servitrisen ”Shelly” (som ursprungligen kommer från Indien).