Semesterresan börjar

2018-06-25

Sen frukost och lugnt tempo på förmiddan.
Satte upp cyklarna på husbilen och packade in det sista.

Åkte förbi Vassunda GK för att se hur det gått med klubban.
Peter hade inte hunnit limma klubbhuvudet, men vi hämtade lilla borrmaskinen från husbilen och borrade ur gamla limmet. Passade på att äta lunch på klubben medan vi väntade på att limmet skulle torka in lite grann.

Sen åkte vi mot Vinbergs GK. Tog inte vägen över Stockholm, utan åkte över Västerås och Örebro ner mot Falkenberg. Hände inget speciellt på vägen ner till golfklubben.

Hittade en fin plats, på gräset, mellan en husbil och en husvagn. Pratade lite med paret som bodde i husvagnen, de hade spelat banan och tyckte att den bitvis var rätt utmanande. Vi fick en kod som skulle funka om man behövde komma in i omkläddningsrummen efter 22:00. Gjorde iordning en sen middag och slöade lite innan vi gick upp till klubbhuset.

Dörren in till receptionen var upplåst, så vi gick in där och hittade 2 toaletter. Då vi kom ut från toaletterna var dörren låst och larmet gick så att det blev ett fruktansvärt oväsen. Koden vi fått funkade inte till larmet, så det fortsatte att tjuta. Hittade telefonnummer till Verisure och olika personer i styrelsen, på anslagstavlan. Till slut lyckades någon ordna så att vi blev utsläppta av ägaren till klubben. Vi blev guidade till omklädningsrummen och där funkade förstås koden.
Till vårt försvar kan vi ändå säga att det inte var helt uppenbart vart vi borde gått och att dörren skulle gå i lås. Ägaren tyckte lite synd om oss som suttit inlåsta i nästan 1 timme och sa att vi skulle få en gratis lunch nästa dag. Var rätt skönt att komma in i husbilen och pusta ut.

Dagens etapp var på drygt 56 mil.