Mot Mauritius

2014-11-28

Äntligen dags för silverbröllopsresa till Mauritius. Vi hade bokat resan för länge sen, och hade verkligen sett fram emot att komma iväg. Sverige i November är oftast ingenting man längtar till och i år var det inget undantag.
Vädret hemma i Sverige hade inte varit så mycket att vara glad över. Tror att vi hade haft totalt 2-3 soltimmar under November, borde bli fler de kommande dagarna. Vi var beredda på att det kunde komma regnskurar varje dag, men däremellan hoppades vi på sol. Framförallt så var det knappast +2 grader ute och det borde vara dagsljus mer än 6,5 timmar.

Började resan med sovmorgon, eftersom planet inte skulle gå förrän 13:30.
Taxin kom i god tid och överraskade oss med att köra in på gården, bra start på resan. Om man har Handelsbankens platinumkort ingår ett priority pass.
Så efter att vi checkat in vårt baggage var det bara att sätta sig i loungen och vänta. Efter en lätt lunch och ett glas vin var det dags att gå till vår gate.

Det gick inget direktflyg till Mauritius, så vi fick först flyga till Dubai. Var ganska fullt på planet, men Bettan hade tur och fick ett tomt säte bredvid sig. Pratade lite med en barnfamilj som satt bredvid oss. Visade sig att de också skulle till Mauritius. Bad dem ta ett kort på oss, var lite trångt så det blev en närbild.

Resan gick över förväntan, fast det var 6 timmars flygtid. Berodde säkert på att man faktiskt satt ganska bra och att mediacentren i stolarna hade fina skärmar och många filmer. Maten som serverades var riktigt god och vi fick riktiga metallbestick (så Emirates kan vi varmt rekommendera.)

Promenerade runt lite på flygplatsen och försökte få tag på några flaskor vatten, vilket inte var det lättaste. Massor av butiker och mycket folk. På skyltarna såg man att det finns faciliteter som vi inte är vana vid att se.
Sen tog vi tåget till terminal A, där vi letade upp en lounge.

Åt lite varm mat och tog varsitt glas vin och sen blev det lite uppdatering av hemsidan. (Som man ser på minen strulade datorn lite, men det löste sig.)

Eftersom vi hade nästan 4 timmars väntan var det riktigt skönt att sitta bekvämt tillbakalutad i en fåtölj och slösurfa lite. Som man ser var det en hel del folk som satt och väntade på anslutningsflyg.