Kalmar till Tobo GK

2009-08-04

Åt en tidig frukost i husbilen, tror inte att någon var vaken inne i huset.

Frukostutsikt.

Vi gjorde iordning matsäck innan vi åkte mot Saxnäs GK, där vi bokat tid klockan 10:32

Kom fram i god tid och hann både slå lite på drivingrange och övningsputta lite. Det hade gått sakta för en del att komma iväg, så vi fick starta ca: 10:45 istället. Vi fick sällskap av Caroline och Janne från Lidköping, som inte heller hade spelat banan förut. De hade precis börjat sin semester och skulle stanna på Öland 1 vecka. I början av rundan var det lite småkyligt. Bettan slår ut på hål 2, ett par 4 hål på 350/310 meter.

Einar har slagit ut på samma hål.

Efter hål 3 var det så varmt så att alla spelade i kortärmat. Bettan blev jätteglad när hon fick ett riktigt kanonutslag på hål 5, ett par 4 hål på 255/215 meter.

Banan var väl ok, men absolut inget märkvärdigt. Tyvärr hade man hålpipat många av greenerna för att ”lufta” dem. Detta gjorde att bollen studsade hit och dit på green, med dåligt resultat som följd. Ovan syns utslaget från gul tee på hål 9, ett par 5 hål på 480/415 meter, med vatten till vänster och ”out” till höger. Många av vattenhindren saknade vatten, dock inte detta hål.

Från hål 14, ett par 4 hål på 320/265 meter, kunde man se ölandsbron långt borta i bakgrunden.

Efter avslutad runda gick var det skönt med en dusch. Sen gick vi till husbilen och tittade lite på internet. Verkade som om vädret skulle bli finast i sydöstra Sverige, så vi kollade efter en golfklubb som uppfyllde ett antal krav.
Klubben skall:

  • ha uppställningsplats för husbil/husvagn
  • vara med i golfhäftet
  • ha heldagsgreenfee
  • ligga i sydöstra Sverige.

Vi ringde till Tobo GK, som var med i golfhäftet, och kollade om det var heldagsgreenfee. Det var det, man hade dessutom en uppställningsplats för husbilar/husvagnar. De lovade lägga en nyckel till ett av elskåpen i ett kuvert i receptionen. Åkte till giraffens köpcentrum i Kalmar och handlade lite innan vi åkte mot Tobo GK. Det var fortfarande ljust när vi kom dit, och vi hade inga problem att hitta nyckeln till elskåpet. Det var en riktigt fin uppställningsplats med bänkar och grillplats. Vi gick in på nätet och bokade tid 08:17 imorgon bitti.
Avslutade kvällen med att titta på en film.