Haningestrands GK till Söderköpings GK

2008-07-06

Hade regnat lite på natten, men på morgonen då vi åt frukost var det bara mulet och +16 grader (SMHI hade lovat mulet men uppehåll). Vi tog det ganska lugnt och klädde oss för en golfrunda i mulet väder. När vi gick upp till receptionen för att hämta solglasögon och boka speltid visade det sig att det fanns golftid om 10 minuter eller 1,5 timme. Så vi sprang tillbaka till husbilen och hämtade golfgrejorna. Vi hann i alla fall ner till utslagsplatsen då det var dags att slå ut. Fick sällskap med Thomas och Ulf som var mycket trevliga att spela med. Thomas hade 10 i handicap, och spelade fantastisk golf Han fick 42 poäng på 18 hål (36 är det man skall försöka få för att spela på sitt handicap). Bettan spelade också mycket bra (34 poäng), men orkade inte riktigt på slutet eftersom vi var klädda för mulet väder och det slagit om till strålande sol och var riktigt varmt efter halva rundan. Einar spelade bitvis riktigt bra, men bara enstaka slag på varje hål (ville inte prata poäng). Vi gick till shopen och köpte poletter åt Einar så att han kunde försöka hitta sin swing igen 😉 Efter golfrundan var det riktigt skönt med en dusch.

Ovan är ett kort från hål 15 på Haningestrands GK.
Vi hade tänkt vila oss från golfen nästa dag. Vi såg att det tydligen skulle bli regn på tisdagen, så vi bokade en tid på Söderköpings GK i alla fall. När vi kom fram till Söderköpings GK där vi tänkte övernatta hade det redan börjat regna.

Men vi hade i alla fall utsikt över Göta kanal att glädja oss åt. Man såg masterna på 2 segelbåtar till höger om trädstammen.