Golf på Jakobsberg golfanlage

2012-08-10

Hämtade färska frallor till frukosten, som vi beställt i går kväll. Åkte upp till golfbanan efter frukosten, för att boka golftid. Hade otur, för det hade precis kommit in en busslast turister som skulle spela. Vi bokade i alla fall en tid 15:20, som var den tidigaste som fanns ledig. Åkte tillbaka till Boppard, för att se om vi kunde fördriva tiden med något.

Bettan tog fram sin iPad och lyckades minsann hitta ett ställe där man kunde prova vin.

De höll på med att buteljera vinflaskor och hade egentligen inte öppet. Men det var inga problem att få någon som kunde låta oss prova deras vin. Köpte några flaskor ”trocken” och några flaskor ”feinherb” hos weinhaus Heilig Grab.

La in flaskorna i husbilen och gick bort till ”Sessellift” och åkte upp. Varje ledig plätt som har rätt läge odlas det vindruvor på.

Man hade bra utsikt då man kom en bit upp.

Då vi kom upp gick vi bort till en liten servering en bit bort. Bettan tog kort på ett äldre tyskt par med deras kamera, sen gjorde de oss samma tjänst. Efter att vi kommit ner från linbanan var det lagom att åka till Jakobsberg golfanlage.
Fick sällskap med ett tyskt par, Helga och Charlie.

Tog kort då Bettan provsvingade innan det var dags för slag 2 på första hålet.
Spelet flöt inte på så snabbt som vi skulle önskat, men det var nog tur ändå.
Igår spelade vi årets varmaste golfrunda, tyckte vi då. Nu var det närmare 30 grader ute. Ingen fikapaus vid hål 9, så vi åt mackor och drack kaffe medan vi gick.

Då vi kom till hål 11 såg vi ett märkligt jetplan(?) som gjorde halsbrytande manövrer. Måste absolut varit radiostyrt, annars borde piloten svimmat (tyckte vi). Vi spelade faktiskt riktigt bra golf idag också, trots värmen.

Helga tog ett kort på oss då vi stod på röd tee till hål 16. Solen började sjunka neråt och det var riktigt svårt att se bollarna på hål 17 och 18.

Ovan ett kort, bakåt, på hål 18. Efter drygt 5 timmar var rundan i alla fall slut och vi tackade för sällskapet. Då vi räknade ihop våra slag och poäng såg vi att vi spelat inom buffertzonen igen. När vi duschat och var klara för avfärd var klockan ganska mycket. Einar var trött och ville inte köra långt så vi åkte tillbaka till camping ”Friedenau”. De log lite och välkomnade oss eftersom de kände igen oss. (Förmodligen för att Einar lånade fruns läsglasögon för att kunna fylla i incheckningspärmen.) Var trötta så det var läggdags så fort vi kommit i ordning.

Dagens etapp var på 5 mil.