Bockenem till St Goar

2012-08-09

Gick in på restaurangen och köpte färska frallor till frukosten. Fortsatte söderut efter frukosten tills vi kom till Golfanlagen Praforst utanför Hünfeld. Om vi är i närheten brukar vi försöka spela den och vädret verkade bli skapligt. Det var inga problem att få golftid en torsdagförmiddag.

Vi fick ställa husbilen på gräsmattan framför klubbhuset.

Så här ser hål 1 ut från tee, det svänger nästan 90 grader efter träden i mitten av bilden.

Einar gör sig klar att slå ut på hål 1.

 

I början av rundan var vädret skapligt, men redan vid hål 4 började himlen mörkna. Vi fick faktiskt några få regnstänk på oss, men det blev inte mer än så. Istället klarnade det upp lite grann och temperaturen steg rejält.

Då vi kom till hål 9 fick vi vänta innan vi kunde slå ut. Riggade upp kameran på golfbagen och knäppte ett kort på oss. Hålet går till höger om oss ner för en backe och sen upp på en kulle. Tyvärr stannade inte tvåbollen framför oss efter 9 hål, och det kom folk bakom. Så vi fick fika medan vi gick på hål 10, var i och för sig inget problem.

På hål 14 fick Einar uppleva hur det känns att komma långt på ett utslag. Hålet svänger svagt åt vänster och lutar kraftigt neråt. Einar hade mindre än 100 meter kvar då han kom till sin boll (hålet är 387 meter). Bettan syns till höger i bild. Gick ganska bra för oss bägge att spela, trots att banan har en del ”dolda hål”. Det var nog årets varmaste runda och vi var rejält svettiga då vi spelat klart. Vi höll oss bägge två inom ”buffertzonen”, så det blev varken höjning eller sänkning av handicap.

Tog ett kort från green till hål 9 då vi passerade förbi efter avslutad runda. Åt varsin jättegod wienerschnitzel i restaurangen innan vi gick och duschade. Fortsatte sen resan ner mot Moseldalen. Vi hade inte fått nog av golf så vi åkte upp till Jakobsberg golfanlage i Boppard. Det var för sent att boka tid, men vi ville kolla att det inte skulle vara tävling dan efter.

På vägen ner tog vi kort på slottet Marksburg som, vad vi kom ihåg, kan ses från golfbanan. Åkte sen in på en camping ganska nära golfbanan, men där var det bokningslappar på de tomma platserna. Antar att folk ville vara i närheten på lördag kväll då det är ”Rhein in Flammen”. Ska tydligen vara ett magnifikt fyrverkeri som sträcker sig från Koblenz och flera mil utefter Rhen.
Vi har sagt att vi ska boka plats på camping någon gång och sitta och avnjuta skådespelet, men inte i år. Lyckades sen, efter en del strul, hitta camping ”Friedenau” i St Goar. (Bland annat lyckades vi hamna på en serpentinväg med 18% lutning, lite spännande då det är mörkt ute.)
Fick en jämn och fin plats bredvid ett litet vattendrag som brusade sövande.

Dagens etapp var på 43 mil.