St Goar till Burgen

2012-08-11

Solen sken från en blå himmel idag också, har varit så sen vi kom till Rhen/Mosel.

Tog ett kort på vår uppställning innan vi åkte vidare.

Då floden svängde stannade vi och tog ett kort till, såg ut så här överallt utefter vägen. Floden, en liten by och ett fartyg som stävar fram. Hade inte alls bestämt hur långt vi skulle åka idag utan bara att det skulle vara utefter Mosel. Stannade till i Koblenz och handlade lite innan vi började åka utefter Mosel.

Då vi åkt en bit utefter Mosel, till den lilla byn Lehmen, såg vi ett hus som minst sagt låg nära vägen. Körde över till andra sidan floden och såg ”burg Thurant” som vi besökt en gång för länge sen. På skoj stannade vi till i det lilla samhället Burgen för att se om ställplatsen vi stått på var kvar. Det var den och fast den inte ligger vid floden eller är så märkvärdig bestämde vi oss för att stanna för natten.

Gick ingen nöd på oss, fanns både skugga och sol om man ville. Pratade lite med ett franskt par som ställde sig bredvid oss. Blev lite stapplande konversation eftersom de inte kunde engelska och vår franska/tyska knappast duger. Förstod i alla fall att de kom från södra Frankrike och absolut inte ville vara där på semestern. De hade 40 grader varmt i skuggan på dagarna och förstod först inte varför vi var så glada åt värmen här. Åt lite lunch och gick sen ner några gator till Mosel.

Såg en liten flock med svanar som åt gräs intill floden. Satte oss sen på en liten uteservering och njöt av varsitt glas halvtorrt Rieslingvin.

På vägen tillbaka såg vi ett hus där man travat ordentligt med ved inför vintern.

Tog ett kort på den lilla bäcken som rinner precis bakom husbilen.
Gjorde sen inget speciellt utan satt bara och slöade några timmar. Vid 19-tiden tyckte vi att det började bli lite svalt (bara 21 grader) så vi stängde lite fönster.
Bestämde oss för att gå ner till byn och äta middag. Efter lite promenerande hittade vi en restaurang med bord både ute och inne. Vi hade tänkt sitta inne, men det var faktiskt helt ok att sitta under ett halmtak.

Einar blev glad då hans lökschnitzel, med mycket grönsaker, ställdes på bordet. Bettan åt fantastiskt goda friterade bläckfiskringar.

På vägen hem till husbilen tog vi kort på borgen på andra sidan Mosel.

Dagens etapp var på 6 mil.