Golf och vandring

2018-11-23

Var riktigt oväder på natten med skyfall och åska.

Såg inte så muntert ut då vi tittade ut från balkongen. Gick i alla fall och åt en tidig frukost.

När vi gick från frukosten såg vädret mer tilltalande ut. Såg lite lustigt ut med en halv regnbåge. Bestämde oss för att spela en runda idag också.

Kom lite stänk på oss då och då, men inga mängder. Då vi var på hål 8 var det faktiskt så att det började bli riktigt varmt ute.

Då det var dags att slå ut på hål 9 såg vi att det snart skulle komma några stänk igen. Ser man på molnen som syns i högerkanten av bilden.

Hade inte tänkt på det förut, men såg att det fanns massor av små palmer som såg ut som kottar i jätteformat. (Ingen aning om de ser ut så innan de blir stora och höga eller om det är en liten sort).

Efter avslutad runda var det relax på rummet som gällde.

Funderade på att vandra ner till botten av kratern. Mötte ett ungt par utanför hotellet som precis vandrat runt kratern. De sa att det var en fin tur.

Så vi tog den rutten istället. Einar pustar ut lite då vi kommit en bit

Bettan behövde också stanna ibland. Man ser delar av Las Palmas skymta till höger.

Kom en regnskur igen, så det var svårt att knäppa kort. På bilden ovan ser man i alla fall klubbhuset/restaurangen lite till vänster om mitten och hotellet ytterligare en bit till vänster. Den gröna plätten till vänster om hotellet är en del av golbanan.

Tog ett kort bakåt då vi lämnat en av de högre kullarna.

Såg att det var ännu en liten regnby på väg från Las Palmas.

Då vi kom upp på en asfaltsväg såg man kratern ännu bättre. Totalt var det cirka 3,5km vandring i bitvis mycket kuperad terräng. Bettan gick tillbaka till hotellet medan Einar ville försöka gå ner till botten av kratern.

Hittade en väg ner, som tyvärr hade en stor låsbar gallergrind och det stod att den låstes 17:00 (klockan var då cirka 16:15). Tänkte i alla fall gå en bit nedåt. Första biten var det kullerstensbelagd stig.

Mötte paret som rekommenderat rundvandringen och de berättade att det satt en gammal man en bit längre ner och att det var han som gick upp och låste gallergrinden.

Stötte på mannen efter ett tag och han pratade bara spanska, men han var gammal och gick långsamt, så en bit till nedåt kändes ok att vandra.

Efter ett tag började det regna igen och det fanns ingen chans att hinna ner till botten och tillbaka innan 17:00. Så det blev ett kort och sen uppåt igen. Det var absolut ingen enkel promenad (brant och bitvis riktigt besvärligt). Kom i alla fall upp i god tid innan 17:00. Blev i alla fall ytterligare knappt 3km vandring.

Gjorde inget mer innan det var dags för middag. Träffade Päivi och Timo i restaurangen. Efter maten satte vi oss i ett av sällskapsrummen och pratade. Blev bjudna på varsin gt av dem. Sen var det bara att gå upp till rummet och börja packa lite.