Hemresa från Gran Canaria

2018-11-24

Uppe tidigt för att se på soluppgången.

Knäppte ett kort mot havet då solen gick upp.

Blev ett kort över delar av banan också, då det ljusnat lite.

Efter frukost var det fortfarande fint väder, så det fanns chans att se vyerna från igår under bättre förhållanden.

I botten av kratern finns en gammal bondgård som numera är övergiven. Man kan fortfarande se lite spår av terrassodlingar, men det som växer där nu är i huvudsak eukalyptus, citron- och fikon-träd.

Mötte 3 vandrare som var på väg nedåt. Tog kort från högsta punkten på leden innan det var dags att vända tillbaka. Var lite vackrare vy idag. Syns tyvärr inte, men de 3 vandrarna är på väg nedåt nästan exakt mitt i bilden.

Var rätt svettigt att gå uppför, så det var skönt att ha lite nerförsbacke i början. På väg tillbaka såg man de 3 vandrarna streta uppför sista långa uppförslutet innan hotellet (vid pilen).

Packade det sista och satte oss i receptionen och väntade på taxin, som sen kom exakt på avtalad tid.

Checkade in bagaget och gick mot loungen. Såg en affär som hade ett, för oss, lite lustigt namn (undrar hur sakerna luktade).

Satt i loungen och väntade på att det skulle bli dags att gå till gate. Tyvärr blev starten försenad. Vi hade gynnsamma vindar på hemvägen så planet landade ändå 5 minuter före ordinarie ankomsttid, fast taxin var dock lite sen.

Summerar man resan har vi fått ett jätteskönt avbrott från november-tristessen. Visst fick vi en del regn på oss, men det blev också mycket golf i fint väder på en trevlig, frodig och grön bana. Blev förstås också en hel del tid över till relax. Att all personal vi mötte var så otroligt vänlig och tillmötesgående gjorde att vi verkligen trivdes, oavsett vad det var för väder.