Golf och Las Palmas

2018-11-22

Hade regnat rätt rejält på natten, så det var blött ute då vi gick upp till frukosten.

Var riktigt låga moln som låg över delar av golfbanan.

Precis när vi skulle gå ut på dagens runda började det regna rätt ordentligt. Bestämde oss för att ta en golfbil, då sitter man ju lite mer skyddad för regn. Einar började rundan bra med en birdie på hål 1.

Då vi slagit ut på hål 5 satt vi i golfbilen mitt på fairway och väntade på att bollen framför oss skulle lämna green. Vi hörde nån som visslade bakom oss, men struntade i det. Efter ett litet tag hörde vi att någon ropade från den tee vi slagit ut från. Vi struntade i dem eftersom vi väntade på att få spela upp på green. De slutade inte ropa så Einar gick ur golfbilen och pekade på green och på sin boll och gjorde tecken att de skulle lugna ner sig. Då hoppade de in i sin golfbil och körde iväg. Vi såg inte till dem på hela rundan, så vi antog att de hoppade över några hål.

Mot slutet av rundan var det bara lite mulet, så att åka golfbil kändes lyxigt. Bettan på väg mot green till hål 17. Bortsett från den lilla störningen på hål 5 gick rundan ganska bra, vi hade bägge 2 våra bästa resultat hittills.

Efter att vi duschat och slappat lite gick vi ner till busshållplatsen för att ta oss in till Las Palmas. Vädret var väl inte det bästa, men vi hade regnjackorna med oss.

Ösregnade då vi kom till Las Palmas. Då det lugnat ner sig lite gick vi bort till ”gamla stan” för att titta på några historiska byggnader.

Från Plaza del Pilar Nuevo ser man ingången till Casa de Colón.

Om man går bort till rådhuset vid Plaza de Santa Ana och vänder sig om ser man Las Palmas Cathedral. På bilden ser man att det var ganska blött ute.

Efter ett tag tröttnade vi på gamla byggnader och gick bort till restaurang Los 5 Sentidos för att få något att äta och dricka. Testade något som man kallade för melonravioli till förrätt, var faktiskt riktigt gott. Vi tog in två olika varmrätter, en gjord på torsk och den andra på revbensspjäll. Sköljdes ner med ett gott vin från Gran Canaria.

När det var dags för att äta efterrätt bad vi en bordsgranne att ta kort på oss. Vår kypare såg det och tyckte att han också borde vara med på bild.

Mätta och belåtna tog vi oss tillbaka till busstationen och sen vidare tillbaka till hotellet. Ingen av oss var hungrig, så vi skippade middan i restaurangen.