Bled till Jesolo

2011-07-08

Sista frukosten i Slovenien, för den här gången.

Bad en av campinggästerna ta ett kort på oss innan de andra åkte norrut. Då vi checkade ut bad vi campingpersonalen ringa till Adria, för att fråga om man fick besöka fabriken. Vi har ju en Adria, som tillverkas i Slovenien. Tyvärr höll man på att göra prototyperna för 2012 års modeller, så man fick inte komma dit och titta. (Egentligen skulle man ha skickat e-mail för att boka en rundvandring.) Åkte ”tillbaka” några mil för att komma till italienska gränsen.

Passade på att stanna i Kranjska Gora och fika. Fortsatte på småvägar, parallellt med motorvägen, mot Venedig. Det var inte så mycket trafik. Vi körde förbi ett hus med digital termometer, stod på +35. Vi körde efter kartprogrammet Navigon i iPhone och hade laddat in ADAC Camping- und Stellplatz-Führer. Hade hittat en ställplats utefter kusten: Area Camper Don Bosco, som vi körde mot. Vi tänkte inte åka in till Venedig (har varit där förut), men ett svalkande bad kändes lockande. På ställplatsen, som mera var som en enklare camping, stod säkert 100 husbilar ganska tätt.

Vi tog en plats och lagade middag, som avnjöts utomhus. Efter maten gick vi runt och pratade med en del av alla svenskar som stod där. Fick reda på vägen till havet och att man på kvällarna gör om vägen utanför till shoppinggata.

Gick ner till havet och badade. Einar stod i vattnet och tog ett kort.

Så här blev kortet som Einar tog från vattnet.

Det var kilometerlånga rader med strandstolar, som just nu var ganska tomma (var ju kväll). Efter att ha svalkat oss gick vi upp till husbilen och tog det lugnt. Då det blivit mörkt gick vi iväg till shoppinggatan och tittade. Mycket affärer, men det blev bara några linnen åt Einar. Campingen kostade 15 euro.

Dagens etapp var på 24 mil.