Jesolo till Cesenatico

2011-07-09

Lämnade campingen/ställplatsen och åkte mot Bologna. Det hade fyllts på med husbilar ända till sena kvällen igår, nu var det säkert närmare 200. Våra svenska grannar hade berättat att då det är helg kommer enorma mängder med italienare till havet. Vi märkte det då vi kom upp på de större vägarna, det var säkert närmare 10 km kö mot havet. Bestämde oss för att ta motorvägen, för att spara lite tid. Vi hamnade också i köer, som alla berodde på mindre trafikolyckor. Märkligt att det inte är fler olyckor, eftersom man tänjer rätt ordentligt på trafikreglerna.

I närheten av Bologna försökte vi hitta en vingård. Men efter att bara ha hittat vingrossister i industriområden tog vi kort på lite vinrankor och gav upp. Bestämde oss för att åka mot Adriatiska havet igen och styrde mor Rimini. Åkte till en camping i Cesenatico som tyvärr var fullbokad, och började leta ställplats istället. Hade sett en stor grusplan med husbilar, men det såg rätt trist ut.

Tog oss på en liten väg till Agriturismo Ai Tamerici, som ligger på en liten ”bondgård” nära Cesenatico. Ett jättetrevligt italienskt par tog emot oss och förklarade var allting fanns. Bettan hade hållit undan några grenar på ett träd då vi körde in, för att inte skrapa husbilen. Mannen sprang genast ut och kapade bort alla grenar som eventuellt kunde vara i vägen för husbilen. Då vi frågade om de hade servering av mat förklarade de noggrant hur vi skulle ta oss några km till stan. Dessutom fick vi en stadskarta och ett evenemangsprogram. Vi tog cyklarna in till stan och gick utefter en charmig gågata vid en kanal.

I början av kanalen låg gamla utställningsbåtar, som nog inte kunde komma ut i Adriatiska havet.

Det låg några gamla båtar på andra sidan bron också, och längre bort syns de ”riktiga” fiskebåtarna.

Promenerade runt lite och satte oss till slut på Taverna Galeone.
Köket hade inte öppnat ännu så vi beställde in lite snacks och något att dricka. Satt kvar och pratade ganska länge, så vi bestämde oss för att äta middagen där. Maten var riktigt god och personalen var jättetrevlig. Mätta och belåtna tog vi cyklarna hem mot husbilen.

Tog ett kort till på kanalen. Syns att det var mer folk i rörelse framåt kvällen.

När vi närmade oss vår ställplats såg vi ett plakat vid några tomater, som vi ska försöka översätta sen. Kanske är tomatplantorna behandlade med något, för bredvid dem växer massor av betydligt mindre plantor. Tog en dusch innan vi gick och la oss, eftersom det fortfarande var rätt varmt ute (26 grader). Uppställningen kostade 29 euro.

Dagens etapp var på 28 mil