Camping och golf i Bled

2011-07-07

Uppe vid 8-tiden och dukade frukost ute under Ing-Britt och Mats markis. Planen var att golfspelarna skulle ta sig till Golf & Contry Club Bled. Mats kom på att det skulle bli smidigast med en taxi dit, eftersom det bara är ca. 7km från campingen. Einar gick ner till receptionen för att fråga om de kunde beställa en taxi åt oss.
Det visade sig att vi hade rabatt på golfbanan, som campinggäster. Så de ringde dit och bokade tid åt oss samt beställde taxi. Taxin kom i god tid, och körde oss dit utan problem. Mats ville inte gå runt, utan hyrde golfbil. Bettan var inte heller så sugen på att gå. Vi gick bort till tee 1 och startade dagens golfrunda med hyfsade utslag allihop. Efter att vi hålat ur fick man gå uppför en jättebrant backe, som fick svettdropparna att komma fram. Banan har en riktigt trevlig layout, vad gäller skicket så var det kanske lite högt gräs på några fairways.

Bettan och Mats åkte runt i golfbilen och ville absolut inte byta med oss som gick.

Vi var rätt svettiga efter 9 hål och släppte genom några bollar så att vi kunde ta en paus. Bettan o Einar framför övningsgreen, mellan hål 9 och 10.

Det blev bara varmare och varmare. Ing-Britt hade inga problem med att hennes boll hamnade vid en vattenspridare.

Mot slutet av rundan riggade vi upp kameran för ett gruppfoto. Vi spelade, trots värmen, skaplig golf (för det mesta). På hål 16 var det så varmt så att det kändes som om marken kokade, inte alls skönt. Var riktigt skönt att sätta sig ner vid 19:e hålet med iskall dryck och räkna igenom score-korten. Den här gången vann herrarna en klar seger över damerna. Ringde och bokade taxin innan vi gick och duschade. Lastade in alla golfgrejor i bilarna då vi kom till campingen och satte oss sen i skuggan och slöade.

Gick ner till sjön och knäppte kort på den lilla ön med kyrkan.

Det var en hel del som badade och solade på den lilla stranden.

Det satt skyltar som tydligt visade vad man inte fick göra.

När det var dags för mat satte Mats och Ingemar fart på en stor gasoldriven wokpanna.

Med Ingemar som kökschef skapades en otroligt god wok. (Ingemar var noga med att alla skulle hjälpa till). Det blev massor av mat och alla var garanterat mätta då pannan var tom. Vilade lite på maten och avslutade sen med kaffe och glass. Satt och småpratade en stund innan det var dags att sova.