Ålands kryssning

2008-07-29

Vi lyssnade på lördagens melodikryss (via internet) samtidigt som vi åt frukost. Det var inte så svårt att lösa. Bettan ringde och gratulerade Arne på födelsedagen. Sen packade vi inför Ålandsresan med Birka. Tog 14:20 tåget från Knivsta.

Strosade runt lite i Stockholm innan vi åkte till färjeterminalen. Jubilaren, Arne, och Anna-Greta var redan där.

Efter lite tråkig väntan i terminalen fick vi äntligen gå ombord. Hytterna var jättefina. När alla installerat sig i sina hytter var det dags att äta smörgåsbord tillsammans. Vi hade bokat sittning klockan 18:00 och hade fått ett bord i en lite avskild del av matsalen där det inte var så stökigt.

Fiskrätterna var mycket bra, och vi var flera som tog påfyllning.

Vi sjöng och hurrade för Arne. Efter en stund kom fartygets befälhavare in och gratulerade Arne och satte på honom en banderoll och överräckte en liten gåva.

Efter middagen var alla mätta och belåtna. Var tvungen att ta ett kort på Sandra och Stefan som var riktigt stiliga.

Vi tog en liten promenad runt fartyget och tittade. På översta våningen var taket öppnat över poolområdet.

Sen gick vi till Anna-Greta och Arne’s hytt för att skåla i champagne (och läsk för de yngre). Det var inga problem att få plats i hytten.

Efter skålandet var det dags för dans (för de som ville). Orkestern spelade en fanfar för födelsedagsbarnet och alla sjöng ”ja må han leva” för honom. Sen var det dags för ”disco”, man hade täckt över poolen och gjort om poolområdet till diskotek.

Där såg man direkt vilka som var vana att vara på diskotek och dansa. En del av sällskapet gick iväg för att sova medan resten gick tillbaka till dansgolvet med mer mogen musik.

Vi dansade mycket och hade riktigt roligt.