Wittenberge till Hünfeld

2010-07-11

Vi sov förvånansvärt bra i värmen, kanske tack vare att det fläktat lite hela natten. Efter frukosten var det skönt att ta en dusch, i husbilen, innan vi körde vidare. Körde på rätt bra trots att det var nästan lika varmt idag också. Bitvis åkte vi på riktigt natursköna vägar, med mycket lutning (både uppför och nerför).

Gjorde ett kort uppehåll för lunch på en rastplats utefter vägen. Vid 16:30 var vi i närheten av Hünfeld och bestämde oss för att åka mot Golfanlagen Praforst. Den banan har vi ju spelat nästan alla gånger vi varit i närheten. Enligt ”bordatlas” finns det numera en ställplats bredvid campingen, som såg riktigt fin ut på bilden. När vi kom dit såg vi att bilden var tagen på campingen och ställplatsen såg lite tråkig ut.
Bestämde oss för att ta in på campingen istället. Ing-Britt och Einar gick upp för att checka in och träffade på en otroligt osympatisk campingvärd. Einar blev väldigt förvånad, eftersom vi tidigare år fått ett mycket varmt mottagande av en trevlig kvinna. Mannen som tog emot oss verkade tycka att vi besvärade honom. Han passade också på att tala om för oss att Sverige var ett dåligt campingland. Åkte i alla fall in på campingen, som var nästan tom, och blev anvisade platser bredvid 3 andra husbilar. Vi ville ställa oss med öppningarna mot varandra, men det fick vi absolut inte göra (ingen förklaring varför).
Efter en hel del tjafsande blev Mats förbannad och sa att han inte ville campa här. Fick tillbaka våra pengar (26,30 EUR) och åkte bort till den fina ställplatsen inne i Hünfeld istället. Det stod bara 3 husbilar där, så vi kunde ställa oss som vi ville utan problem.

Gick igenom den fina lilla parken för att komma till centrum.

Satte oss på en restaurang som hade bord både ute och inne. Blev uppassade av en mycket trevlig servitör, som tog ett kort på oss. När vi ätit oss mätta på den goda maten gick vi tillbaka genom parken.

Stannade till för att se om vi hade bra balans, Bettan och Ing-Britt lyckades nästan. Satt ute ett tag, men vi hade kört rätt långt så alla var lite småtrötta. Det var nog bara strax under 30 grader varmt så vi gick och la oss ganska tidigt.

Dagens etapp var på 39 mil.