Sassniz till Wittenberge

2010-07-10

Vaknade ganska sent, av att det var varmt inne i husbilen. Åt frukost och såg oss omkring på ställplatsen.

Verkar ha varit militärt område tidigare, bara betongplattor överallt (även platserna).

Bettan och Mats försöker hitta en bra resväg.

Åkte bort och tittade på Adolf Hitlers semesteranläggning KDF Bad i Prora. Några märkliga huslängor som byggdes mellan 1936-1939, men aldrig blev tagna i bruk. Tanken var att arbetare från hela det tyska riket skulle ha råd med en semester vid havet. Totalt skulle byggnadskomplexet innehålla 20.000 rum, på 5 x 2,5 meter, och även pooler och en teater.

Vi gick i alla fall ner till stranden och tog ett svalkande dopp. Även här var det tyskar som absolut ville vara nakna på stranden, fast det stod ”textil strand” på en skylt. Efter badet åkte vi vidare söderut.

Vi ville testa att unvika Autobahn och ställde in GPS’n på att undvika motorvägar. Blev bitvis ganska spännande. Vi åkte t.ex. rätt många kilometer på betongvägen på bilden ovan. Blev riktigt trångt då vi mötte en postbil. Det var precis så att vi kunde mötas då postbilen körde ut en bit på åkern.

Stannade utefter en lite större väg och gjorde iordning lunch.

När vi kom fram till Wittenberge åkte vi ner till ställplatsen i hamnen, vid Elbe, och parkerade för natten. Husbilarna skymtar i mitten av bilden. Vi tog en kort promenad, men orkade bara sitta och dåsa utanför bilarna. Vet inte hur varmt det var just då, men det hade varit 37 grader som mest. Vi såg en hel del folk som badade i hamnen, inget för oss (vattnet såg inte kul ut). Åt en delikat middag utanför husbilarna. Satt sen och spelade Yatsy i väntan på svalka. Lät alla fönster i husbilen vara öppna, så att den svaga vinden fläktade oss lite.
Somnade till slut i värmen.

Dagens etapp var på 26 mil.