Vid hotellet

2014-12-03

Sovmorgon igen, vi tänkte bara vara vid hotellet. Frukosten blev som vanligt bastant. Vi hade bokat snorkling, så vi plockade ihop våra grejor och gick bort till ”Beach Club”.

Vi var 6 st som anmält oss till snorklingen klockan 11:00. Vet inte varför, men vi åkte mycket längre ut och hamnade i ett betydligt mer levande korallrev.
De blå- och svart-randiga fiskarna som vi sett några stycken av såg vi massor av idag.

Ytvattnet var mera strömt, så ibland var det svårt att knäppa kort. Det fanns fiskar som simmade in och ut mellan de täta korallerna.

Ovan några andra fiskar som vi såg då vi hamnat vid slutet av revet.

Kan konstatera att det här var bland det häftigaste vi upplevt i vattnet. Blev inte så mycket kort, men vi såg enorma mängder med liv i korallrevet (inte bara fiskar).

Gick bort till hotellbaren och åt lunch innan vi gav oss iväg till nästa aktivitet som vi bokat. Vi skulle åka med en båt med glasbotten som åker bort till korallrevet så att man får se det uppifrån.

Vi var 12 st som åkte med ut till revet. Man hade putsat glasen i botten på båten så det var bra sikt. Åkte ut där det var betydligt djupare så vi såg många olika ganska stora fiskar. Gick tyvärr inget vidare att ta kort, men på bilden ser man i alla fall några av alla fiskarna vi såg.

Tog ett kort mot resorten då vi kom lite närmare land. Vi har märkt att det ofta ligger ganska gråa moln längre in över ön, medan det är soligt vid kusten.

Tackade för åkturen och gick bort till stranden och doppade oss i havet.
Kände att vi nog borde vara i skuggan resten av dagen, fast vi smort in oss med solskyddsfaktor 50.

Från vår ingång ser man ner på konferenscentet. Såg att det kommit massor av röda blommor på det stora trädet som växer där.

I dag åt vi middag på hotellets restaurang (Balafon), de hade Mauritisk afton med inhemsk buffé. Maten höll även den här gången hög klass, och vi blev rejält mätta igen. Det var underhållning i restaurangen, två kvinnor som dansade runt bland borden ackompanjerade av fyra män. Kollade en stund på dem innan vi gick upp på rummet.