Utflykt till Jumilla

2017-11-29

Sen frukost idag och sen avfärd mot Jumilla, som ligger cirka 13 mil bort (inåt landet).

När vi kom ut till bilen såg vi att det regnat inatt/imorse. Letade fram Jumilla och vingårdar på bilens navigator och valde sen den som stod överst i listan (Hacienda Del Carche).

Åkte betalmotorvägar ett antal mil och fortsatte sen på avgiftsfria motorvägar. Vädret var inte speciellt roligt, med en hel del regnskurar.

Till slut var vi framme vid Jumilla och svängde in på en väg med skylten ovan. Åkte några kilometer på extremt smala vägar innan vi kom fram till vingården. Tog oss runt bland husen och tyckte att det såg väldigt öde ut. Till slut kom en man ut och förklarade att de hade stängt för renovering och skulle öppna om 1 månad.

Tog i all fall kort på några vinrader, som skördats för ett bra tag sedan.

Vinrankorna är ordentligt nerkapade inför nästa säsong.

Eftersom vi var hungriga åkte vi tillbaka till Jumilla. Stannade vid en liten bar och gick in för att få något att äta. Då vi sa att vi ville ha en meny fick vi en liten skrynklig papperslapp där man klottrat lite på engelska. Tänkte att vi skulle gå på säkra kort och beställde hamburgare och kyckling. Då vi fick in maten var kycklingen en bit lår med en bit utvikt kött som stekts. Hamburgaren såg ut som den skulle (ungefär), men bestod av rökt kött som bultats ganska hårt.
Bägge rätterna serverades med lite kall skivad och hopkletad potatis på tallriken.

Kollade lite på internet och hittade en vingård i närheten som skulle vara öppen. Så vi åkte mot Bodegas Luzon.

Blev lite oroliga för det var en stor öde gårdsplan med lite bilder målade på en vägg. Parkerade i alla fall och gick in i ett av husen.

Därinne blev vi varmt mottagna av Angeles som tyckte att vi absolut skulle prova deras viner. Efter att ha provat några olika viner bestämde vi oss för några flaskor rödvin och några flaskor vitt vin.

En del av sortimentet på bilden ovan.

Tackade för oss och åkte vidare.

Vädret var fortfarande rätt trist med låga moln som snuddade kullarna runt Jumilla.

Det finns ett gammalt slott uppe på en kulle i Jumilla, men vi nöjde oss med att titta på det nerifrån. Lämnade Jumilla och åkte tillbaka mot La Zenia.