Golf på Font del Llop

2017-11-28

Tidig frukost idag också. Vi skulle ju spela golf med Ing-Britt och Mats, som bor i husbil på Camping Bahia i Santa Pola.

Hade inga problem att hitta på dem inne på campingen. Mats hade hittat en bana där golfhäftet gäller och bokat tid åt oss där. Lassade in alla golfgrejor i bilen och gav oss iväg mot Golf Font del Llop. Vi hade mycket att prata om på vägen dit, så resan kändes väldigt kort.

Då vi kom fram till golfklubben blev vi positivt överaskade av omgivningarna. Påminde oss om Seven Canyons Golf Club i Arizona (USA) som vi besökte 2012, lite annan färg på bergen/kullarna och kanske inte riktigt lika grönt.

Drivingrange på bilden ovan.

Ing-Britt testar övningsgreen.

Vi väntar vid tee 1 på att det ska bli dags.

Mats har precis slagit ut bollen på fairway på hål 1.

Banan var överlag i bra skick och vädret var än en gång helt ok.
Att vi dessutom hade trevligt sällskap var det ju ingen tvekan om.
Var glada över att Mats bokat golfbilar åt oss, eftersom det var en hel del kuperad terräng. Dessutom var det rätt långa transportsträckor mellan några av hålen.

Mot slutet fick vi vänta lite på bollen framför, så kameran riggades upp för ett gruppfoto.

Det började blåsa kalla vindar så vi stannade till och tog på oss vindtröjorna. Då fick vi syn på en härfågel som gick omkring på gräsmattan.

Tog ett kort till över banan innan vi tog oss bort till 18:e tee.

Efter avslutad runda blev det dusch och sen samling vid 19:e hålet för lite eftersnack. Sen var det bara att åka mot Santa Pola.

Blev inbjudna till Ing-Britt och Mats på Serrano-skinka och lite god hårdost. Tog ett kort på Mats och husbilen innan vi gick in.

Blev mycket prat om gemensamma bekanta, husbilar, golf och resor.
Fick höra att campingen har cirka 500 platser, de flesta nyttjade av husbilar. Är drygt 100 svenska ekipage som står uppställda på campingen, flera av dem är bekanta till oss. Till slut tackade vi för oss och styrde ”hem” mot La Zenia.