Utflykt på fyrhjuling

2016-02-24

Frukost vid 8-tiden, som vanligt.

Idag var det dags för en guidad tur på fyrhjuling. Ingen av oss ville bli skjutsad, så vi hade hyrt varsin. (Vi tyckte att hyra fyrhjulingar på hotellet var mer prisvärt än Ving´s alternativ.)

Vår guide tog ett kort på oss innan vi gav oss iväg. Vi körde en kort bit på asfalt, men sen var det dags att köra lite off-road.

Första stoppet var ett ställe där havsvatten trycks upp ur marken.
Salthalten i vattnet är mycket hög, runt 25%, så man låter vattnet dunsta i solen. Kvar blir då saltkristaller som man tar vara på.

Körde vidare och gjorde ett stopp vid kite-stranden, där Einar tagit lektioner. Var en hel del ”kitare” fast klockan inte var så mycket.

Åkte vidare norrut till stranden som sköldpaddorna brukar komma till (till höger i bild). Det lilla skjulet vid stranden är uppfört av organisationen SOS tartarugas, som försöker skydda sköldpaddorna.
(Var dock inte rätt tid på året för att se några sköldpaddor på stranden.) Sen åkte vi upp till en utsiktspunkt på den bortersta kullen i bild.

Knäppte lite kort på en turist på fyrhjuling, med havet i bakgrunden.

Vi befann oss på östra sidan, och åkte sen tvärsöver ön till västra sidan. Bettan gasar på i sanden, på bilden ovan.

Det dammade en hel del där vi körde.

Stannade vid en liten lagun för att ta ett dopp.

Sanden på stranden var en blandning av vulkansand (svart) och sand som blåst hit från Sahara (ljus).

Tog oss sen till den strand där man haft olika tävlingar de senaste dagarna. Enligt guiden är det en av de bästa stränderna i världen för kite-/vind-surfning. (Var i alla fall en fin strand och inte så mycket vågor, men ändå bra vind.)

Sen var det bara att köra hem till hotellet igen.

Vi åkte ungefär enligt röda linjen på kartan nedan.

Kom på att vi inte tagit kort mot våra balkonger från innegården.
Micke längst till vänster, Sandra och Stefan i mitten men Bettan syns inte bakom palmen till höger.

Duschade av oss lite damm och satte oss sen utomhus och åt lunch.
Sen blev det kaffe och en liten tupplur för en del.

Tog en liten promenad in till Santa Maria framåt eftermiddagen och mötte massor av försäljare. Ingen av dem var speciellt påträngande så det var inget problem.

Tog kort på en av de absolut vanligaste bilarna på ön. Det verkar finnas hur många taxibilar som helst, alla målade likadant.

Bettan passade på att ta massage medan vi andra bara tog det lugnt.

På väg till restaurangen såg vi att en lokal konstnär ställt ut massor av tavlor. Tavlorna kunde kanske betraktas som ”hötorgskonst”, men vi tyckte att flera av dem var riktigt fina. De var dock lite väl stora för att ta med sig hem.

Avslutade dagen med middag, packning och sen några drinkar i baren.