Tönnersjö GK till Kungälv

2008-07-16

Åt en sen frukost i husbilen.

Då vi gick ut från husbilen såg vi klubbhuset, som såg ganska nybyggt ut.
Det var skapligt väder så vi gick och kollade om det fanns några tider lediga. Vi fick gå ut själva på Tönnersjö golfklubb klockan 10:20. Vi krånglade till det lite på första hålet och hamnade på fel fairway båda två. Efter ett tag kom vi ikapp en annan ”två-boll” som gick mycket långsamt.

Bilden är tagen från en av de gula utslagsplatserna, till vänster slår Bettan ut från röd utslagsplats. Banan var bitvis rätt kuperad med en hel del vattenhinder att ta hänsyn till. Men det verkar som om vi spelade bäst på lite knepiga banor, där man inte hade så mycket glädje av att kunna slå långt. Efter 9 hål var det dags för fika (brukade normalt vara cirka 10 minuter). Vi brukade alltid ha med oss kaffe, mackor och bullar, för att spara lite pengar (minst 50 kronor/runda). Så vi var klara efter 10 minuter och på väg mot hål 10 för att slå ut. Där står 3 damer och är på väg att slå ut. Vi låter dem gå iväg före oss och gör oss klara att slå ut.
Då kommer 2 herrar som vi heller inte sett framför oss. Vi pratar lite med dem och kommer fram till att det verkar som om både damerna och de som gick före dem verkar ha tagit paus för lunch efter 9 hål och sen fortsatt spela. Detta gjorde att hela kösystemet brakat ihop fullständigt.
Efter de 2 herrarna kommer den otroligt långsamma 2-bollen som vi haft framför oss hela tiden. Vi hade haft ett medelålders par efter oss hela tiden. De såg inte helt glada ut när vi förklarade hur det hängde ihop.
Vi erbjöd dem att gå med oss eftersom det gick så otroligt sakta framför oss. Efter drygt 30 minuters väntan är det äntligen dags att slå ut.
Einar gör ett mycket bra utslag (trots publik) och hamnar drygt 4 meter från flaggan (enkelt par). Paret som vi går med är härifrån trakten, men har inte Tönnersjö som hemmabana. Det märktes att de spelat golf ett bra tag. Trots att vi nu gått ihop och blivit en ”fyr-boll” var det minst 5 minuters väntan på varje hål innan vi fick slå ut. Det var svårt att hålla fokus, men eftersom vi kommit in i ”semester-lunken” så gick det rätt bra.

På bilden ovan är vi äntligen vid hål 18 och snart redo att slå ut. (Man skall slå ut genom den smala öppningen bakom oss.) Einar gick exakt på sitt handicap och Bettan hade något sämre resultat (men klart godkänt). Vi åt en sen lunch (billigt och gott). När det var dags för dusch såg vi att man ville ha 25 kronor för en ren handuk, så vi gick till husbilen och hämtade egna (första gången vi sett att man vill ha betalt för handukar då man spelat). Vi åkte in till Halmstad och handlade lite, åkte sen vidare mot Smögen.

Tittade på Bohus fästning när vi ändå var i närheten. Åkte sen vidare till en rastplats utanför Kungälv för att övernatta. Rastplatsen var indelad i två delar, en för långtradare och en för campingfordon. Vi ställde oss på ”camping”-delen. 00:30 vaknade vi av att det var ett otroligt oväsen utanför. Det var 3 danska långtradare med kompressordrivna kylaggregat som stod och dånade bredvid oss (5 meter ifrån). De verkade inte alls fatta att de stod på fel ställe och dessutom störde alla som stod runtomkring. 02:00 stod Einar inte ut längre utan flyttade husbilen till den vanliga parkeringen i närheten (det lät lite mindre där). Bestämde att vi aldrig skulle köpa frysta produkter från Danmark efter detta (påverkade förmodligen ingenting, men det kändes lite bättre efter detta beslut).