Kungälv till Smögen

2008-07-17

Det blev sovmorgon eftersom det varit lite stökigt på natten.

Till frukosten kunde vi se hur polisen hade stor inspektion av ett antal fordon. Bromsprov, vägning m.m.

På väg mot Smögen åkte vi över en ganska häftig bro. Vi parkerade bilen en bit från Smögen centrum och tog en promenad. Vi kom ner till hamnen och konstaterade att det var enormt mycket fritidsbåtar där. Gick till en av restaurangerna och åt bakad potatis med smögenröra (riktigt gott).

Gick upp på klipporna och tittade på den karga utsikten. Sen pratade vi med Sandra i telefonen eftersom vi hört att de också skulle till Smögen (de var i Grebestad).

Vi träffades Sandra och Stefan i Smögen och promenerade runt lite till.
Stefan hade hört att något som en del kallar ”Bohus tåget” skulle vara i Smögen idag. (Bohus tåget består av massor med ungdomar som lånat pappas, oftast ganska dyra, båt och åker efter Bohusläns kust under några sommarveckor) Man kunde konstatera att fokus inte låg på framförandet av båt utan på festande.

Det var hur som helst väldigt mycket båtar i hamnen, upp till 7 stycken i bredd ut från kajen.

Om man gick till andra änden av den flera hundra meter långa bryggan var det rena idyllen och inte ens dunkandet från stereoanläggningarna hördes. Vi gick runt en liten sväng till och tittade, eftersom vi var turister. Sen gick vi och köpte kräftor (stora), räkor och lite ”röror” i en av alla fiskaffärerna. Vi hittade en camping precis utanför Smögen. När vi installerat oss var det dags att provsmaka maten.

De gigantiska kräftorna smakade helt fantastiskt. Räkorna var också i en helt annan klass än de man köper hemma. (Vi misstänkte att det kommer bli svårt att uppskatta de kräftor och räkor man kan köpa hemma.)