Till Älvkarleby GK

2008-07-31

Uppe tidigt och packade in golfgrejor, mat och kläder i husbilen. Sen gav vi oss iväg till Älvkarleby GK där vi bokat tid klockan 12:06. Vi åkte förbi Älvkarleby fallen och konstaterade att de inte var något att se just nu. På golfklubben stod det redan 1 husvagn och 1 husbil. Det var en ganska fin uppställningsplats med tillgång till el (50 kronor).

Vi hade utsikt över delar av golfbanan och kunde även se Dalälven skymta mellan träden. Eftersom vi kom dit ganska tidigt så tog vi en tidigare tid (vi gick själva). Tyvärr hamnade vi bakom en otroligt långsam 4-boll (2 par i övre medelåldern) som inte ville släppa igenom oss.

Det var tomt framför dem på banan och vi såg ingen flagga eller liknande som markerade att det var matchspel. Einar väntar på att få slå ut. Som tur var sken solen just då och banan var ganska vacker så det kunde varit värre. När vi kom till hål 8 hörde vi åskan mullra i fjärran och himlen började se mörk ut. Vi åt vår matsäck på en bänk, vid utslaget på hål 9, medan 4-bollen spelade färdigt. Vi fyllde bara på vatten efter hål 9 och gick direkt ut på hål 10 (4-bollen hade precis börjat fika). När vi spelade upp mot green på hål 11 kom ovädret. Det mullrade och regnade (en del hagel också). Vi var i utkanten av ovädret för blixtnedslagen var ett antal kilometer bort, så vi tänkte slå ut på hål 12 och sen söka skydd i en kur som vi såg vid hål 14. När vi slagit ut slutade det regna och åskvädret rörde sig söderut. Det blev ganska förvirrat eftersom många sökt skydd och gått långt från sina bollar. Så vi passerade 3 andra bollar. Eftersom åskvädret rörde sig bortåt och vi redan var blöta så var det bara att fortsätta. De sista 9 hålen gick nästan dubbelt så snabbt som de första. Eftersom vi spelade banan för första gången och varit lite okoncentrerade bitvis så ville vi prova en runda till. Gick upp och åt en dagen lunch. Eftersom klockan var närmare halv fyra så fick vi rabatt. Maten var riktigt god, och vi var ordentligt mätta när det var dags för nästa runda. Vi gick ut själva den här gången också och precis som förra gången fick vi en långsam 4-boll framför oss.

Men vi var ganska luttrade nu så vi tog det väldigt lugnt. Här är Bettan på väg att spela in på korthålet som vi såg från vår husbil.

Einar är beredd att slå ut på hål 4. Inte heller den här 4-bollen ville släppa förbi oss (kanske så att man aldrig släpper igenom på den här banan) Det var i och för sig inte helt tomt framför dem som det var förra rundan. På hål 8 finns det ett torn att klättra upp i, vi tog ett kort därifrån.

Bakom det stora trädet längst till vänster stod husbilen parkerad. När vi satt och väntade på hål 8 kommer en 2-boll ikapp oss. Vi erbjuder dem att slå ut samtidigt som oss. Det var en man och hans barnbarn (ung kille). De var jättetrevliga. Den unga killen slog fruktansvärt långt och hade mycket bra kontroll på sina slag. Efter 9 hål kliver 4-bollen av, men vi fortsätter att spela med mannen och den unga killen. Det blir en trevlig runda med lite småprat om allt möjligt. Dessutom får vi se flera mycket imponerande slag från den unga killen. Själva spelar vi i alla fall hyfsad golf (behövde absolut inte skämmas) Efter rundan duschade vi och bytte kläder. Husbilen som stod där tidigare hade åkt, men husvagnen var kvar. Pratar lite med det äldre paret som bodde där. De hade spelat en runda som blev avbruten på ett tråkigt sätt. De hade precis kommit tillbaka från akutmottagningen. Frun trampade ner i ett hål i en svag slänt på ett av hålen och fastnade med foten och ramlade omkull (hennes golfvagn ramlade ner i vattnet). Hon satt fast med foten då hon ramlade så det blev en kraftig stukning. Det visade sig att de kom från Kristianstad och kände väl till flera av banorna vi spelat där. Vi småpratade lite och sen gick var och en hem till sitt. Vi kollade lite på en ”Morden i Midsommer” och spelade några partier yatsy innan det var läggdags.