Tandådalen februari 2022

I mitten av februari var det dags att åka upp igen. Vi hade, äntligen, blivit av med förkylningarna vi fick förra gången vi åkte upp. Regnade på oss första biten, men sen klarnade det upp och sista biten var det riktiga vintervägar. Var ganska lugnt på vägarna, eftersom det var en tisdag.

Då vi kom fram var det plogat på vår plats, men tyvärr hade det kommit 10 cm snö efter att man plogat. Vi lastade ur bilen och åkte sen ner och ställde den på laddning. Sen hade vi jobb i några timmar med att röja bort snö. Tog sån tid eftersom det var meterhög snö runt delar av husbilen.

Kom ungefär 10 cm snö under natten, så efter att ha tittat på sändningarna från vinter OS var det dags att röja bort mera snö. Då vi var klara tog vi också bort snö från tälten hos flera av våra grannar. Sen var det dags för lunch. Vi konstaterade att vi fått väldigt mycket motion sen vi kom upp.

På onsdagkvällen gick vi bort till ”grå byn”, där Eva hade hyrt en lägenhet till sig och barnen. Hade mycket att prata om och det blev en trevlig kväll.
(Pandemin hade ju gjort att vi inte kunnat träffas på ett bra tag.)

På torsdagen var det soligt, så vi passade på att ta skotern upp på fjället och åka till Hemfjällstugan. (Märktes att det snöat rejält, lederna var ganska moddiga och sliriga.)

Beställde in varsin portion av deras jättegoda gulaschsoppa.

Hade snöat och blåst så att allt som stack upp ur snön var rejält snöigt. Figuren i förgrunden, till vänster, är faktiskt ett ledkryss.

Var fint väder på fredagen också, så Einar gav sig ut i backarna tillsammans med Eva, Linus och Ida.

Vi bjöd på korv med bröd till lunch utanför husbilen. Efteråt flyttade vi ut stolarna i solen och satt och bara hade det bra.

På kvällen gick vi till lägenheten som Eva hyrt. Vi hade med oss en take away låda från Mezzo som innehöll ett raclettejärn och alla tillbehör som behövdes. Vi var rädda för att maten inte skulle räcka, men det blev ganska mycket över, fast det var jättegott.

På lördagen var vädret helt fantastiskt och det blev en hel del utförsåkning i Hundfjället. Eva, Ida och Linus på bilden ovan. I fjärran till höger skymtar norska fjällen.
Vi åt en gemensam lunch på Burgers and Bowls i Hundfjället.
Sen blev det några åk till i Tandådalen.

På söndagen var det också ett fantastiskt väder, så det blev lite utförsåkning. Eftersom det är ”stugbytardag” på söndagarna var det väldigt tomt i både backar och liftar.

Einar passade på att åka Kalven runt på eftermiddagen, eftersom man lovat snöoväder följande dag. (Tog en stund att tina upp skägget.)

Hade mycket riktigt snöat och blåst under natten och snöandet fortsatte hela dagen. Blev en del snöröjning och sen bänkade vi oss i TV-soffan och nyttjade bredbandet som ingick i campingavgiften. Framåt kvällen började det blåsa rejält och det kändes bra att sitta inne i en ombonad husbil och slappa.

På tisdagen hade det mojnat och solen tittade fram. Einar åkte Kalven runt på förmiddagen och sen var det lunchdags.

På eftermiddagen var det lite mera mulet, men fortfarande nästan vindstilla. Gick bort en bit från campingen och tog ett kort från 50 m höjd.

Då det var dags att åka hem, konstaterade vi att det varit många riktigt fina dagar den här vändan. Hemresan gjordes på välsaltade blöta vägar och bilen blev allt annat än ren. Från det att vi kom in i Västmanland var vägarna dåligt plogade och väldigt moddiga resten av vägen. Enda undantaget var E4. Märkte att det varit snöoväder hemma, snälla grannar hade skottat undan flera decimeter snö från gången till vår dörr.

Blev, tyvärr, bara 8 övernattningar i husbilen under februari månad.