Sommarresa 2023 v.30

Efter frukost sa vi hej till Wibecke och Per, som skulle vara med på CaravanMästerskapen på Strängnäs GK.
Vi skulle spela en golftävling med Grey Tops, Vassunda GK´s förening för golfande pensionärer.

Som man ser på bilden från 7:e green hade vi riktigt härligt golfväder.

Efter avslutad runda åt vi lunch och packade sen in golfgrejorna i husbilen. Efter en snabb dusch var vi redo att åka vidare.
Vår plan var att åka till Ahlsell-butiken i Sunne och hämta upp automatsäkringen som beställts dit. Sen tänkte vi åka runt lite i trakterna och kanske spela lite golf på nån bana.

Ju närmare Värmland vi kom desto sämre väder blev det. Stannade vid Sörmons rastplats, cirka 6 mil söder om Sunne. Stod några husbilar där då vi kom dit, så vi kände oss trygga med att stanna för natten. Värmde några hemgjorda pizza-slice i ugnen till middag och tittade sen på TV. Regnade rejält så vi höll oss inne i husbilen.

Dagens resa var på cirka 29 mil.

Hade regnat rejält hela natten, men det var uppehållsväder då vi åkte mot Sunne.

Stannade till vid Stamfrändemonumentet, som vill: understryka de historiska släktband som finns mellan landskapet Värmland och invandrare från Finland och utvandrare till Amerika. Själva monumentet har samma form som landskapet Värmland.

Precis intill monumentet ligger Sunne GK. Vi hade funderat på att spela där, men det började regna igen så det blev ingen golf i Sunne den här gången.

Fortsatte till Ahlsell för att hämta automatsäkringen. Blev ett riktigt antiklimax då det visade sig att det var fel strömtålighet på automatsäkringen. Det som beställts var 16A, men det som levererats var 2A.

Hade tänkt åka runt lite i Värmland, men väderprognoserna lovade rejält med regn de kommande dagarna. Bestämde oss för att i alla fall åka till Selma Lagerlöfs Mårbacka.

Inte helt oväntat började det regna då vi precis betalt inträdet. Syns kanske att det står en hel del folk under huvudbyggnadens balkong.

På bilden ovan ser man hur ett av rummen sett ut en gång i tiden.

Var en ganska fin trädgård, som det lagts ner mycket möda på då den en gång planerades. Mycket som stod i full blom.

Det är en stiftelse som äger Mårbacka, och man lägger ner en hel del jobb på att underhålla byggnaderna.

Bettan står vid entrén till den gamla arbetarbostaden. Hade tänkt avsluta besöket med en fika i cafét, men tyckte att det inte var prisvärt.
Efter lite funderande bestämde vi oss för att lämna ett regnigt Värmland och åka österut.

Bilden ovan är tagen i närheten av Lesjöfors, men det såg ungefär likadant ut större delen av vägen med regn och låga moln.

Kom fram till Ängsö GK, där vi bokat uppställning. Planen var att spela en runda dan efter.

Dagens resa var på 35 mil.

Dan efter var det fint väder och vi fick spela tillsammans med Mattias, som var hemmaspelare och hade familjens husvagn uppställd på campingen som ligger väldigt nära banan.

Golfen gick som vanligt, fina slag och riktigt dåliga slag avlöste varandra. Fick vänta en del på bollen framför och hann prata lite med Mattias om bl.a. camping, och det visade sig att deras husvagn står på säsongsplats uppe i Tandådalen.
Hade blivit ganska varmt på slutet så det var skönt att ta en dusch innan vi åkte vidare.

Skulle spela GKplusspel med Vassundas Grey Tops dan efter på Grönlunds GK. Stannade till i Uppsala och bytte in en tom gasoltub på Byggmax.

Dagens resa var på cirka 10 mil.

Morgonen efter var det dags för en golfrunda igen. Vi hade båda trevligt sällskap på banan.

Einars ”kompisar” på bilden ovan.

Bettan, som spelade helt fantastisk golf, hade sällskap med 2 herrar på banan. Efter avslutad runda konstaterades att Bettan varit helt överlägsen och fått ihop 61 slag netto. Det räckte till seger i dagens tävling.

Vi packade ihop golfgrejorna och åkte hem till Knivsta med husbilen. Blev en del kånkande på cyklar, golfgrejor, smutstvätt m.m.

Dagens resa var på ganska precis 3 mil.

Saker vi kommer att minnas från vår sommarresa 2023:

  • många trevliga möten
  • sandskulpturerna
  • ovanligt många helt oväntade resmål
  • goda glassar
  • väldigt varierande väder
  • bad både på väst och öst-kusten
  • totalt 9 golfrundor på 6 olika banor
  • en hel del shoppande

På kartan ovan ser man ungefär vart vår sommarresa 2022 tog oss.
Kan, i efterhand, konstatera att vi onekligen åkte lite ”kors och tvärs”. Fast att kunna låta resan vara spontan är precis det som vi gillar med husbilslivet.
Blev drygt 270 mil på 22 dagar.