Sofiedals GK till Gyllene Uttern

2010-07-23

Frukost i husbilen, och sen iväg. Vi hade tänkt åka till kusten en sväng, men vädret kändes osäkert så vi åkte uppåt i landet istället.

I början åkte vi på småvägar, som påminde om de vi åkt på i Tyskland. Bilden ovan skulle kunna vara tagen på en liten tysk väg, men är tagen i Skåne. Fortsatte på lite mindre vägar uppåt.

Kollade i golfhäftet efter banor, utefter vägen, med uppställningsplats. Bokade tid på Götaströms GK. När vi kom fram kände vi igen banan. Hade spelat den förut och inte alls tyckt om den, så vi fortsatte. Kollade golfhäftet igen, och hittade Hooks GK som skulle ha el-platser. Parkerade och gick bort till receptionen. Där fick vi höra att uppställningsplatsen var en camping några kilometer bort. Vi sa att det var falsk marknadsföring och att vi inte ville spela där om vi inte fick övernatta intill golfklubben. Killen i receptionen ringde upp till herrgården som, efter lite diskussioner, sa att det var OK att övernatta där. Bytte om och gick bort till tee 1 på parkbanan. Det var bra golfväder, lite moln och svag vind. Banan hade, bitvis, lite torra fairways och mycket snabba greener.

På hål 3, ett par 5 på 437/387 meter, var Einar glad över att han fick slice och inte hook, på utslaget.

Som man ser på bilden ovan var det vatten hela vägen fram till green på hål 3.

Det var mycket vatten utefter en del hål, men oftast på vänster sida. Så det var rätt lugnt för oss som är högerspelare med lite slice ibland. Ovan ser man Bettan spela fram på hål 7, ett par 4 på 346/294 meter.

Einar begrundar utslaget (som blev ganska bra) på hål 14, ett par 5 på 443/365 meter.

Utsikt från tee på hål 15, ett par 4 på 324/256 meter. Här slog Einar ut i skogen, men bollen studsade in på ett träds (tallin). Efter avslutad runda såg vi att Einar hamnat inom buffertzonen och Bettan gått marginellt sämre. Vi tyckte båda att det var en riktigt trevlig bana som vi gärna spelar igen. Gick upp till klubbhuset och duschade.

Vi bestämde oss för att åka vidare till en rastplats. (Trots att vi fått lov att stå på golfklubben över natten.) När vi såg en älg som precis gått över vägen började vi titta koncentrerat på vägkanterna tills vi kom upp på E4’an. Stannade vid Hyltena, men där skulle man ha 99 SEK för att stå över natten (ingen jättesumma iofs). Åkte upp och ställde oss på nedre platån vid Gyllene Uttern istället. Gjorde en lätt middag. Sen spelade vi sequence på 2, men det var inte lika roligt som med 4 spelare. Spelade några omgångar yatzy istället, innan det var läggdags.

Dagens etapp var på 34 mil.