Gyllene Uttern till Knivsta

2010-07-24

Sista frukosten i husbilen på den här resan. Det var perfekt resväder ute, inte så varmt och ganska mulet.

På bilden ser man vår husbil som nummer 2 på nedre platån.

Vi stannade till vid Brahehus och knäppte lite kort och tittade på utsikten. På bilden ser man en del av ruinen och Visingsö.

Gick in i ruinen och knäppte kort. Jämfört med Hammershus på Bornholm är ruinen inte så imponerande. Turades om att köra resten av vägen. Högst uppe på Strägnäsbron stod 2 husbilar och en polisbil.
Ena husbilen var helt sönderskrapad utefter hela förarsidan (hade antagligen skrapat mot en personbil). Hoppades verkligen att de åtminstone hunnit ha semester och var på väg hem. Vi åkte över Uppsala och handlade en hel del, hade ju inga färskvaror hemma.

Tog några timmar att lasta ur allting ur husbilen. På bilden syns en del av lasten. Var helt överens om att vi haft en riktigt bra semester.
Vi hade:

  • kört cirka 4000 km
  • åkt färja cirka 210 km
  • spelat på 8 golfbanor (144 hål)
  • sovit 20 nätter i sträck i husbilen
  • sovit på camping 6 nätter (ovanligt många)

nästan bara haft dagar med fint och varmt väder

På måndagen tänkte vi försöka få tag på en verkstad och lämna in saab’en. Det sista som hände innan vi åkte på semester var att det plötsligt kom gigantiska rökmoln när man gasade. Vi ville inte ta tag i det just då, utan åkte på semester istället. Misstänkte att orsaken var  antingen topplocket eller turbon.


Dagens etapp var på 37 mil.