Söderköpings GK och Smultronstället

2020-07-27
Tidig frukost, eftersom vi bokat golftid 8:40. På golfrundan fick vi sällskap med Susanna och Lennart, som varit med i klubben tidigare. Var en del dolda hål, så det var bra att ha ”hemmaspelare” med sig.

I början av rundan var det svalt men då vi spelat ett tag var det riktigt varmt. Bettan puttar på hål 10, observera segelbåten som skymtar i kanalen lite till vänster om mitten.

Einar tar ut linjen för en parputt på bilden ovan. Efter avslutad runda tackade vi för trevligt sällskap och gick mot husbilen.
Efter att ha lagt in golfgrejorna tog vi ner cyklarna och trampade de 11 kilometrarna in till Smultronstället.

Var en rejäl kö till glassrestaurangen (en del av den på bilden ovan). Tog 50 minuter innan vi fick komma in och beställa.

En förväntansfull Bettan väntar på sin glass.

Glassen som döpts till Karneval motsvarade definitivt förväntningarna.

Einar blev inte heller besviken på sin glass, som bland annat innehöll 7 glasskulor. Vi var rejält mätta då vi började cykla tillbaka.

Stannade till och knäppte kort på konstverket ”Rabbit Crossing”. Tyvärr lite gräs i vägen, så man ser inte att kaninen längst fram drar upp en kanin ur vattnet. På andra sidan kanalen finns resten av konstverket som visar kaniner som hoppar ner i vattnet.

En mätt Bettan cyklar utefter kanalen. På andra sidan kanalen (till vänster) ligger en camping, precis vid vattnet.

Såg en häger som flög på andra sidan kanalen.

En mätt och nöjd Einar trampar på mot husbilen.

Då vi kom tillbaka till husbilen satt vi och pustade ut lite, innan vi tog en välbehövlig dusch. Sen blev det ett kort från ovan, vår husbil är den som står längst upp till höger vid flaggstången längst till vänster.
Blev ingen middag för oss, vi var definitivt inte hungriga.

Ovan syns rutten för dagens cykeltur på drygt 22km, som gick utefter kanalen till glassrestaurang Smultronstället (och tillbaka).