Rheinbach till Mayschoß

2018-07-02

Var någon/några ”skämtare” som gick runt och bankade på alla husbilar vid 04:30 på morgonen. Vet inte hur många av de andra 9 husbilarna som blev störda, tog i alla fall en stund innan vi somnade om. Blev hur som helst en ganska sen frukost idag.

Vi hade i alla fall soligt och varmt då det var dags att ge sig iväg.
Sandra och Stefan skulle stanna några timmar och cykla ett mountainbike spår som skulle finnas i närheten.

Precis innan vi kom iväg stannade den här bussen bakom oss. Första gången vi sett en buss med blåljus.
Vi åkte mot Golf Club Eifel där vi tänkte spela en runda.

Ställde upp husbilen på bortre delen av parkeringen. Tror att man kunde få ström där om man ville, men vi skippade det eftersom vi skulle åka vidare efter rundan. Fick vänta ett tag eftersom det var en seniortävling som pågick.

Var både soligt och varmt då vi kom till green på första hålet. Till skillnad från Ribe Golf Klub var hela banan ”grön och fin”.
Första 9 hålen var ”lättare” och vi hade bra resultat bägge två efter 9 hål.

Andra delen av banan är nog äldre, eftersom den är smalare och omgiven av mer uppväxt skog. Man hade ändå ett riktigt långt par 3 hål på 195 meter från gul tee. (Var visserligen en kraftig höjdskillnad.)

När vi räknat ihop dagens resultat hade vi båda gått runt på klart godkända resultat. Efter en välbehövlig dusch åkte vi mot ställplatsen i Mayschoß där Sandra och Stefan väntade. De bjöd på nygrillat då vi kom fram, så det var bara att sätta sig vid dukat bord.

Vi var alla lite trötta efter dagens aktiviteter i värmen, men vi har traditionen att dricka lite ”bubbel” då vi kommit till Mayschoß.
Satt och småpratade tills det blev lite svalare ute.

Dagens etapp var på 11 mil.