Mayschoß och cykeltur till Dernau

2018-07-03

Efter frukost var det dags att ta sig upp till ruinen Saffenburg. Sandra och Stefan tog det som ett träningspass och sprang upp och ner ett antal gånger. Vi tyckte det var jobbigt (och varmt) nog bara att gå upp dit.

Tog ett kort mot ruinen då vi kommit en bit upp

Blev ett kort från lite högre höjd också. Ställplatsen ligger nere till vänster i bild.

Åt lunch och cyklade sen mot Dernau, och närmare bestämt Dagernova. Hade fått tips av en dam på Golf Club Eifel om att det görs väldigt goda rödviner även i Dernau.

Fick ganska omgående hjälp av Horst Bertram, som kunde svara på alla våra frågor. I ”sektkällaren” hittade vi bubbel gjort på rött vin, vilket inte är så vanligt. Vi provsmakade och kom fram till att det inte alls var så tokigt.

Man lagrade vin i långa rader av tunnor.

Bettan hittade en flaska som säkert skulle räcka ett tag om den var full med vin.


När vi provsmakat och handlat färdigt ställde vi upp oss för ett foto utanför vinotheket. Sen cyklade vi försiktigt hem till husbilarna med välfyllda packväskor.

Bettan och Sandra gick på en guidad tur hos winzergenossenschaft Mayschoß, som är världens äldsta vinkooperativ.
Einar och Stefan började kolla på matchen mellan Sverige och Schweiz. När guidningen var slut satt vi alla fyra på terassen utanför vintillverkaren och kollade på matchen. Blev stort jubel då Sverige gjorde 1-0.
Sen gick vi in och provade mer viner.
Man firade 150 års jubileum och hade tagit fram ett vin speciellt för detta (som var riktigt gott). Handlade några flaskor med gott rödvin.

Vi var riktigt nöjda med den här dagen: vi hade provsmakat och köpt goda rödviner och Sverige gick vidare till kvartsfinal i fotbolls VM.

Enda som störde lite var att Einar´s mobil spårat ur totalt och stängde av sig p.g.a. att batteriet var slut. När man satte den på laddning var det dock 100% fullt efter 1 minut. Vi har alltid med oss en gammal iPhone 4 som reservtelefon, så det var bara att ta den istället.