Pfaffenheck till Bürder

2010-07-16

Vaknade ganska sent idag och åt frukost ute i skuggan.

Tog ett kort på vår uppställningsplats innan vi gav oss iväg.

Innan vi körde ut tog vi ett kort på campinggatan också.

Bestämde oss för att ta småvägar mot Rüdesheim, åkte via Steeg mot Bacharach på vägar utan mittlinje.

När vi kom in i Bacharach var det en del som stirrade, misstänker att vi inte kom turistvägen. På några ställen i den långsträckta byn hade man målat bilder på husen. Kom ut på stora vägen via smala portaler och gågator.

I Bingen bestämde vi oss för att ta färjan över till Rüdesheim (sparade några mils körning). Parkerade inne i byn, bakom bussarna, på den stora parkeringen.

Strosade runt och tittade till vi blev hungriga. Gick in på restaurangen ovan.

Einar och Mats blev jätteglada, eftersom de hade schweinhaxe med surkål.

Mätta och belåtna åkte vi upp till Loreley och tittade på utsikten. Började leta ställplats, men det ser inte lika trevligt ut som utefter Mosel. Det var runt 35 grader ute och solen låg på mot förarsidan hela tiden, så Einar kände sig lite sliten.

Vi tog oss upp genom Koblenz, och hamnade till slut på Bürder ferienpark. Fick bra platser, nära en liten å (som flyter fram precis bakom husbilarna). Satt och slöade i värmen innan vi gick bort till restaurangen och åt middag. Än en gång fick vi otroligt god mat för en ganska billig penning. Efter maten satt vi ute och väntade på att temperaturen skulle gå ned, innan vi gick och la oss.

Dagens etapp var på 14 mil.