Enkirch till Pfaffenheck

2010-07-15

Idag blåste det lite grann och fast det var strålande sol kändes det lite svalt. Vi åt frukost inne i husbilen, som omväxling (det var ju bara 23 grader i skuggan).

Stannade till vid ställplatsen i Ürzig, en ort som vi kände igen sen förut, och tog kort på floden. Det syns att man har utnyttjat varje liten plätt i slänterna för druvodling. Nästa stopp blev den ganska tråkiga uppställningsplatsen i Kues. Einar och Ing-Britt cyklade över bron till Bernkastel och försökte hitta en internetuppkoppling.

Tog kort på de ganska mysiga byggnaderna i närheten av det gamla rådhuset.

Längre upp i stan var det mest souvenirbutiker och restauranger. Gick bort till turistinformationen och försökte få hjälp där, men de hade ingen större koll. Einar lyckades i alla fall koppla upp sig mot en T-mobile hotspot, så hemsidan blev uppdaterad. Åkte vidare till Kesten, där Bettan skulle hämta sina vinflaskor. Vi visste att det var ganska trångt inne i själva byn, så vi parkerade på ställplatsen bredvid Mosel.
Gick upp till Weingut Otto Selbach, inte helt oväntat var det ingen hemma. Just då höll man ju på att jobba för fullt med att ansa vinstockarna, så att det kom mycket ljus på druvorna. Gick runt lite i byn och hittade ett café där man även kunde prova rött vin. Provade lite olika sorter, både halvtorra och torra. Köpte några flaskor av de sorterna vi tyckte bäst om.

Passade också på att äta lite lunch där. Gick förbi weingut Otto Selbach på vägen tillbaka till husbilarna. Fortfarande ingen hemma.

Tog ett kort på en av högvattensslussarna som omgärdar byn. Ligger nog på en nivå 6 meter över dagen vattenstånd. Men vi har sett bilder på en översvämmad Mosel på flera av de ställen vi besökt under resan. La in vinflaskorna i husbilen och cyklade sen upp på Paulinsberg för att se om vi kunde hitta någon i familjen.

Det var lite grann som att leta efter en nål i en höstack, syns kanske på bilden.

På vägen ner passerade vi ett ”tankstelle”, för cyklister, som tyvärr var obemannat just då.

Åkte bort och satte oss vid husbilarna för att vänta lite till. Bettan och Ing-Britt i skuggan på bilden ovan Efter ett tag åkte vi bort och ställde oss med husbilen utanför weingut Otto Selbach, och väntade där istället. Till slut kom frun i huset hem, hon hade gjort veckans inköp och hade bilen full med varor.

Vi hade lite vinprovning och jämförde Bettan’s vin med andra och kom fram till att hon fått ett mycket gott vin.

Bestämde oss för att åka mot Rüdesheim, och tog oss upp från Mosel på slingrande vägar. Tog ett sista kort på Paulinsberg. Försökte hitta ställplatser med hjälp av GPS’en, men vi hittade inga som dög. Kom till slut fram till en liten camping i Pfaffenheck. Den bestod av en lång gata med husvagnar på bägge sidor.

Man hade gjort i ordning 4 platser på grus för tillfälliga gäster, där vi fick ställa oss. Einar och Mats tog hand om grillandet. Efter maten spelade vi sequence igen (ett roligt spel som Yvonne och Lorentz visat oss). Blev ganska sent i säng, men vi hade ju faktiskt semester så…

Dagens etapp var på 12 mil.