Mot Bangkok och sen till Huay Yang

2010-03-06

Vi lyckades sova lite på planet, trots att det var lite stökigt ibland. Till slut var vi i alla fall i Thailändskt luftrum.

Som man ser på bilden var de flesta lite less på att åka flygplan. Det fanns tyvär bara storbildsskärmar och inga mediacenter i stolarna.

På skärmen ser man att det inte är långt kvar. Lena och Roffe hade bokat en stor turistbuss som väntade på oss utanför terminalen. Det var ganska varmt ute, runt 28 grader, fast klockan bara var strax före 7 på morgonen.

Man kunde ”bre ut sig” eftersom det var gott om plats på bussen.

Såg en märklig staty utefter vägen (kanske inte syns på bilden att elefanten har 2 huvuden.)

Bangkok såg inte ut att vara den stad i världen som har bäst luft, eller också var det soldis. Efter några timmar var vi framme i Huay Yang, där Roffe väntade med sin bil och lotsade bussen till Chang Corner. Även fast bussresan varit lite jobbig så var det bara skratt och glada miner som gällde. Lena och Roffe hade fixat så att en luncbuffé stod och väntade på oss. På bilderna nedan syns det att vi var några stycken svultna resenärer.

Efter lunchen blev vi skjutsade till ställena där vi skulle bo.

Vårt hus (X19) var jättefint och precis lagom stort. Våra hyrmopeder stod utanför och väntade. Våra grannar till höger, Eva och Janne, bor här 9 månader om året. Stackars dom 😉 Till vänster om oss hade Yvonne och Lorentz flyttat in. De skulle också vara här i 3 veckor. När vi packat upp och bytt om gick vi ner till poolen, som hade 32 grader varmt vatten. Vi hade köpt en enkel kamera som skulle vara vattentät ner till 3 meter, så den blev testad i poolen.

Tog ett kort på Mats under vattnet. Det funkade ju bra, onekligen lite roligt att plåta under vattnet. Efter doppet var vi några stycken som tog mopparna ner till stranden.

Man kan inte påstå att det var speciellt trångt. Vattnet var nästan lika varmt som luften så det svalkade inte så mycket.

Salthalten i vattnet var riktigt hög, eftersom till och med Einar lyckades flyta.

Såg en manet i vattnet, som kändes rätt läskig att peta på (Pelle’s hand i bild). Bilden blev lite suddig eftersom man guppade upp och ner i vågorna. Vi flyttade oss en bit bort, ifall det var en sort som man inte vill krocka med.

Tog ett gruppfoto innan vi gick upp och beställde dricka på en liten servering vid stranden. Einar märkte att låsningen till batteriluckan på den vattentäta kameran pajat, så det fanns risk att luckan skulle gå upp. Handlade lite mat till frukosten på vägen hem. Var skönt med en dusch
Var inte riktigt vana vid värmen så vi slog på AC’n i sovrummet och låg och slöade. Sen åkte hela gänget, på moppe, till restaurang Tamarind där Lena och Roffe bokat middagsbuffé.

Var inga bilar, bara mopeder, utanför restaurangen.

Satt och pratade en stund innan det var dags för mat. Middagen var minst lika god som lunchen, så alla åt med god aptit. Efter middagen åkte vi hem till vårt område, Colibri, där alla gick direkt i säng eftersom vi var rätt trötta.