Moss Landing till Big Sur

2012-04-09

Blå himmel idag med och cirka 10 grader på morgonen.

Innan vi lämnade campingen tog vi kort på vår granne’s ekipage. Har sett massor av såna ekipage och husbilar, men bara några få husvagnar som liknar de vi har i Sverige. I bakgrunden skymtar en gigantisk buss som ett, inte så pratsjukt, Kanadensiskt pensionärspar hade.

Fortsatte efter ”Highway 1” till ”Monterey” där vi åkte utefter vattnet fram till ”Cannery Row”. Gatan som förr var känd för alla sina konservfabriker där man packade sardiner. Beskriven i flera av John Steinbecks böcker. Ungefär 1945 försvann sardinerna, kanske på grund av överfiske. Numera är det mera fokus på att bevara den marina miljön. Gatan ”Cannery Row” är förvandlad till ett kommersiellt jippo med massor av butiker.

På en sandstrand en bit från gatan höll massor av sälhonor till med sina ungar.

Fortsatte utefter ”Ocean View Boulevard” och såg hur vågorna bröts mot en klippig kust.

Åkte sen in på ”17 Mile Drive” där man bland annat såg några av hålen på ”Spyglass Hill golf course”. Ett av dem på bilden ovan.

På hålet bredvid vandrade en flock rådjur omkring intill bunkrarna

Stannade till vid ett av USA’s berömda träd, ”Lone Cypress tree”. Det är symbolen för den berömda ”Pebble Beach golf course”. Trädet har stått ensamt på udden i 250 år och uthärdat stormar och salt från havet. Numera har man stagat upp det med vajrar, i förhoppningen att det står kvar ett stort antal år. Tydligen är det bara cypresser som klarar av att växa så nära havet i den saltbemängda luften.

Stannade också vid ”Pebble Beach golf course” och promenerade runt. Väntetiden för att spela är nog åtskilliga månader med en greenfee på många tusenlappar. Tog i alla fall ett kort på 18:e hålet.

Fortsatte sen på ”Highway 1” ner mot ”Carmel”. Var många vackra vyer då man kom till ”Carmel Highlands”. Lite disigt, men man ser ändå att det är en vacker kuststräcka.

I viken ovan var det en hel del sälar som låg i de stora tångbälten som drev omkring.

Försökte zooma in dem, men det var långt avstånd. Man kan dock ana ett litet huvud i mitten på bilden ovan.

Kom fram till ”Bixby Creek bridge” (uppförd 1932) som länge var världens största valvbro med ett spann. (Bron är 79 meter hög och 213 meter lång.) Stannade för natten på Big Sur Campground and Cabins.

Dagens etapp var på cirka 17 mil.