Lübeck till Feddet

2010-07-20

Tog god tid på oss idag, men vid 10:30 var vi klara för avfärd.

Det var inte så trångt på campingen då vi började plocka ihop våra saker. Bestämde att vi fått nog av Tyskland för den här gången och styrde mot Puttgarden.

Svängde av i Burg för att handla på Calle Grenz-shop. Tog ett kort utanför butiken, lägg märke till de fina cirrus-molnen på himlen.

Som man ser är det inget vanligt snabbköp. Efter shoppandet var det bara att ställa sig i färjekön i Puttgarden. Vi behövde bara vänta 20 minuter innan vi var på väg mot Rødby.

Ing-Britt och Mats kände till en camping vid Feddet, som skulle vara skaplig. Tog oss dit och checkade in på en riktigt stor camping, säkert runt 1000 platser. Det fanns några platser som var för ”autocamper”, vi fick var sin ganska nära havet. Ing-Britt och Mats lyckades ställa upp bilen utan problem. Vi körde fast rejält på vår plats, som mest bestod av sand utan någon stadga. Einar grävde fram hjulen och med hjälp av några norrmän lyckades vi få loss husbilen. Ställde oss längs med ena kanten av platsen, där det var lite fast underlag. Einar stoppade några campingjobbare som kom förbi med en traktor. Sa åt dem att platsen måste förstärkas så inte fler kör fast där. Gick ner till havet för att bada. Det var inte så mysigt som vi hoppats på. Man fick vada ända upp till midjan i ett enormt bälte av vattenväxter som spolats in.

Vi kom i alla fall ut på djupare vatten och njöt verkligen av att bada, precis lagom badtemperatur. När vi torkat oss och bytt om kom en campingjobbare och jämnade till platsen med en liten skrapa. Einar konstaterade bara att: ”nu är fällan gillrad igen, för nästa husbil”.

Satt ute och åt gemensam middag på kvällen, förevigat av vår norske granne.

Tog kort på uppställningsplatsen innan vi tog en promenad runt campingen, som verkligen var stor.

Solen var på väg ner och det började skymma då vi gick runt.

Det fanns en ganska påkostad minigolfbana på campingen, men vi provade den inte. Istället satte vi oss och spelade några omgångar ”sequence”, som Ing-Britt och Mats vann med 2-1. Vi bokade en golftid på Sorø GK dan efter. Paret från Linköping som vi träffat tidigare hade rekommenderat banan. Sen hände det inte så mycket mer.

Dagens etapp var på 18,5 mil + 2,5 mil med färja.