Feddet till Værløse

2010-07-21

Frukost i lugn och ro innan vi plockade ihop. Kramade om Ing-Britt och Mats, eftersom vi tänkte fortsätta till Vaerløse efter golfrundan. Konstaterade att campingen i Feddet var vår absolut dyraste övernattning hitills (430 SEK), men kanske inte den bästa. Kom fram till golfklubben i god tid och plockade ut grejorna och gick och betalade greenfee. Tyvärr hade Bent och Bente, som skulle gått med oss, bokat av sin tid så vi fick gå själva.

Einar funderar över klubbval för första utslaget.

Ser lite smalt ut, men det gick bra att komma iväg.

Banan är verkligen kuperad och vi var lite flåsiga då vi kom upp till första green. Vi gillar ju kuperade banor, så det var egentligen inget problem. Som vanligt hade vi både bra och dåliga golfslag. På hål 6 fick vi vänta rätt länge på bollen framför. En ensam spelare kom ikapp oss, och vi frågade om han ville spela med oss. Lasse, som han hette, ville gärna gå med oss. Tacksamt för oss, eftersom han var hemmaspelare och kunde banan. Vet inte om det var orsaken, men plötsligt gick det mycket bättre för oss att spela.

Bettan slår ut på hål 8, ett par 4 på 339/297 meter. Banan var verkligen i vår smak, utmanande och kuperad. Men i ärlighetens namn måste vi erkänna att utan guidning från Lasse hade den nog varit för svår.

Lite gamla stenmurar här och var som korsar banan. Som på hål 15 ovan, ett par 4 på 351/299 meter.

Lasse knäppte ett kort på oss vid tee till hål 18, ett par 3 på 141 meter, som har green nere i svackan. Efter avslutad runda satt vi och pratade en stund vid klubbhuset. Lasse hade 36 poäng, Einar något sämre (inom buffertzonen) och Bettan hade också godkänt resultat. Passade på att äta middag på restaurangen, god mat även här.

Åkte vidare till Eva, Dennis och Linus i Vaerløse. Ställde upp husbilen precis utanför deras hus.

Satte oss på deras baksida och åt lite melon och nötter. Efter att Linus somnat introducerade vi spelet sequence för dem också. Trist nog blev vi slagna även av Eva och Dennis, men det var nog nybörjartur…

Dagens etapp var på 15 mil.