Leksands GK till Dalsjö GK

2008-07-25

På morgonen tog vi det lugnt och bläddrade i golfhäftet för att se vilka klubbar som var med (och hade plats för husbil/husvagn). Valet föll på Dalsjö GK, i närheten av Borlänge. Vi bokade en tid där (via internet) och passade också på att boka en tid på Avesta GK dagen efter (eftersom vi tycker om den banan). Det stod en husvagn på Dalsjö då vi kom dit så det var lätt att hitta uppställningsplatsen. Vi hade en timme på oss innan det var dags att gå ut på banan, så vi strosade runt och hamnade tiil slut i golfshopen. Vi köpte flera snygga tröjor eftersom det var 25% rabatt på alla kläder. (Tröjorna var av den typ som inte blir blöta vare sig av svett eller regn.) Bettan var så nöjd med sin tröja så hon tog den på sig direkt. Det hade hunnit bli ordentligt varmt då vi gick ut på banan. Vi hade turen att få sällskap med en man som var hemmaspelare.

Einar gjorde några riktigt bra bunkerslag, nedan ur en fairwaybunker. Man kan lugnt säga att det var en varm dag, temperaturen måste ha varit närmare +30.

Trots värmen spelade vi båda riktigt bra golf. Ovan ser man Bettan (i ny tröja) slå ut från ett av hålen. Efter 9 hål var det skönt med en liten rast. ”Bollen” före oss gick av efter 9 hål, det gjorde även ”bollen” efter (kanske var det för varmt). Eftersom vi hört att golfrestaurangen var bra ville vi gärna äta middag där. Så Einar gick upp och kollade hur länge de hade öppet. De var väldigt trevliga och föreslog att vi skulle pröva dagens lunch som middag, så Einar förbeställde 2 dagens lunch till 17:15.

Sen gick vi vidare och kunde konstatera att det var ganska folktomt på banan. Värmen påverkade spelet, men vi spelade ändå hyfsad golf (slutade på samma poäng bägge två). När rundan var klar gick vi upp till restaurangen och åt en jättegod middag.

Sen var det dags för dusch och ”relax”. Det var fortfarande väldigt varmt så vi satt och läste i skuggan av husbilen. Einar ringde en jobbarkompis som har stuga i närheten av Avesta och frågade om hon ville följa med och spela på Avesta GK. Hon och en kompis skulle gå ut 10:07 så vi bokade om vår tid (via internet). Hade så många fönster som möjligt öppna då vi gick till sängs eftersom vi ville att det skulle vara svalt då vi sov.