Knivsta till Los Angeles

2012-03-26

Nu var det äntligen dags för en liten semesterresa. Den här gången var det meningen att vi skulle åka till Los Angeles och hyra en husbil. Sen var tanken att vi skulle åka runt i 3 veckor och försöka se åtminstone några vackra vyer. Resan började lite trist med att taxin som vi bokat 1 vecka i förväg inte dök upp. Så Bettan blev ganska stressad, men som tur var kunde taxi Stor & Liten rycka in med en bil. Tur att vi var ute i god tid! Incheckningen gick väldigt smidigt. Allting utom ”bagage drop” gjorde man vid en automat.

Sen var det bara att sätta sig i ”loungen” och ta det lugnt. Bettan går ner i varv med en kopp kaffe och en tidning.

Man kan inte påstå att det var trångt i ”loungen” på Arlanda. Planet till Chicago hade mediacenter vid varje stol, men det blev ändå rätt trist att bara sitta ner.

Knäppte kort på kartan, då vi började närma oss Chicago.

Tog även kort på en nedåtvy, fast det var ganska dålig upplösning.
Det tog verkligen lång tid att först vänta vid immigrationsmyndigheten och sen tullen. Sen var det enorma köer för att komma igenom röntgen av handbaggage och kroppsröntgen. Vi hann i alla fall sätta oss i ”loungen” och skicka några e-mail innan det var dags att gå ombord. Tyvärr hade vi inte fått platser bredvid varandra och planet var fullt så flygbolagets personal kunde inte byta åt oss. Vi hade dessutom fått mittenplatser bägge två, som är svåra att byta bort så vi fick sitta en bit ifrån varandra. Einar’s ressällskap gav oss en hel del bra tips inför husbilsresandet.

Tog ett kort genom flygplansfönstret, då vi började närma oss lite mer kuperat område. Det var väldigt oroligt i luften och mycket stora ”luftgropar”. Kom i alla fall till slut fram till Los Angeles.

Einar ser ganska pigg ut trots att vi varit på väg i drygt 16 timmar. Efter ganska lång väntan kom vår transferbuss till hotellet. Hade bokat rum på ett lågprishotell, Travelodge hotel , som dög för att sova en natt på. Vi checkade in och köpte sen några snacks och lite youghurt, vi var bara lite småhungriga.
Försökte hålla oss vakna så länge som möjligt för att slippa vakna mitt i natten.