Knivsta till London

2016-11-24

Nu var det dags att lämna Sverige för lite semester på sydligare breddgrader. Resan skulle gå till Sydafrika, som ligger en bra bit hemifrån. Sydafrika är ju ett stort land och vi hade inte tänkt besöka alla områden. Planen var att besöka Western och Eastern Cape som ligger i södra delen av landet.

För en vecka sen var det decimeterdjup snö och några minusgrader.
Nu var all snö borta och det var 7 plusgrader, fast det var i och för sig ganska skapligt väder. Hela veckan har det varit ganska många plusgrader på dagarna och hela vintern har minst sagt varit ganska blek. Vi blev ganska stressade dan innan det var dags att åka då vi fick höra att våra flyg blivit inställda. Det berodde på att LuftHansas piloter gått i strejk, för att de inte var nöjda med löneökningarna.
Men Åsa på Birdie Golf Tours lyckades hitta bra alternativ åt oss.

Om man har Handelsbankens platinumkort ingår ett priority pass.
Så när det var dags för avresa var det bara att åka ut till Arlanda och sätta sig i loungen.
Planet till London kom iväg några minuter sent, men man körde ändå in tid så att vi landade 15 minuter tidigare än beräknat.

Tog bussen från terminal 5 till terminal 3 på Heathrow och konstaterade att planet mot Kapstaden ännu inte fått någon gate.
Tyckte inte det var någon idé att gå till loungen, så vi gick runt i terminalen och försökte hitta på saker för att få tiden att gå.

Var lite krångel med incheckningen så vi kom iväg 20 minuter sent mot Kapstaden. Vi åt middan på planet och sen var det dags att sova.