Huay Yang

2010-03-23

Vi klev upp innan solen gått upp och åkte ner till stranden för att ta kort på soluppgången. Det var ljust redan fast solen inte syntes vid horisonten ännu.

Medan vi väntade på att solen skulle synas knäppte vi kort på en liten krabba som sprang omkring på stranden.

När solen först syntes var den alldeles röd, men redan innan den gått upp helt började den se gulaktig ut (syns i överkanten av solen).

Knäppte ett kort till innan vi åkte hem och la oss igen. Efter en sen frukost åkte vi runt lite i byn och tittade. Mötte Carina som berättade att hon skulle få massage klockan 13. Vi åkte bort och bokade en tid åt Bettan, 1 timme senare (det var stängt igår när hon tänkt gå).

Åkte vidare till Chang Corner där det sitter en karta över byn (osäker på om allt stämmer). Det gick ett ryckte att det ska finnas en levande elefant i byn så vi åkte runt och letade lite.

Såg ett träd med dessa frukter (stora som apelsiner ungefär), vet inte vad det är.

Ledsnade på att åka runt och åkte bort till ett litet matställe bredvid Lotus2, Hlob Mum Seafood. Personal och ägare med på bilden. Bra mat och acceptabla priser, 100 THB (23 SEK) för lunch med 2 sodavatten att dricka. Vi frågade dem om de visste om det fanns elefanter i närheten, de tecknade att det kanske möjligen fanns väldigt långt härifrån.

Åkte bort mot järnvägsstationen efter maten eftersom vi hörde bommarna gå ner. Lyckades få en bild på tåget, vi har bara hört det tidigare. Ryktet säger att tidtabellen bara är en ungefärlig uppskattning av när tåget kommer att gå (i klass med SJ denna vinter).

Tog ett kort på några av alla tre-hjuliga mopeder som finns (de flesta har inte tak). Har sett 5 stycken på en vanlig moppe så vi törs inte ens fantisera om hur många man kan vara på en sån här. Bettan åkte iväg och fick sin Thai-massage (lite hårdare typ av massage). Det var i princip samma typ av massage som hon får i Sverige, men hela kroppen och hårdare. Priset för 1 timmes Thai-massage var 99 THB (23 SEK).

Bettan och massösen (med otroligt starka händer) på bild.

Einar åkte bort till fruktståndet ”på hörnet” och köpte en papaya för 20 THB (5 SEK). Tog kort på damen som har butiken.

När vi kom tillbaka till Colibri tog vi kort på den enda elefanten som vi såg i byn.

Vi satte oss på verandan och tog ett glas vin och åt lite papaya innan vi gick till poolen och doppade oss. Lorentz åkte iväg och klippte sig. Det var inte bara billigt utan även ett väl utfört arbete. För klippning och trimning av skägg betalade han 100 THB (23 SEK).

Åkte till restaurang Sala och åt middagen idag. Bra mat här också, 290 THB (70 SEK) för 2 varmrätter en stor Chang och ett glas vitt vin. Sen satte vi oss hos Yvonne och Lorentz och tog det lugnt.