Hua Hin och Huay Yang

2010-03-22

Einar klev upp tidigt och åkte bort till Chang Corner där en minibuss körde 7 stycken golfspelande herrar till Black Mountain Golf Club. Einar spelade med Kjelle, Peter J och Peter F. Det var en otroligt varm dag och man blev svettig redan efter första hålet.

Kjelle på väg att slå ut från tee på hål 2, ett par 5 på 466 yards (från blått). Vet inte om det var golfarmbågen som gjorde det men Einar hade en helt vansinnig slice på utslagen. Efter 9 varma hål var det riktigt skönt att sätta sig i skuggan och ta nåt att dricka (och äta).

Vid hål 11, par 3 med green omgiven av vatten, blev det kö. Einar och hans caddie Sroi ville vara med på ett kort. Det började blåsa lite så det kändes inte lika varmt längre, drack ändå massor av vatten.

Tog kort på green till hål 14, par 3 på 146 yards. På hål 17, ett par 4 på 326 yards, hade vi alla skaplig längd på utslagen. Peter J sänkte sitt andra slag direkt i koppen. Riktigt kul att se någon göra en eagle (händer inte så ofta). Efter avslutad runda ville vi ha ett gruppfoto. En svensk dam som hörde oss erbjöd sig att ta kort på oss. Någon kände igen henne som ”Lill-Babs” dotter Monika (men vi tog inga kort på henne och Lill-Babs).

Peter F (längst till vänster), Einar, Kjelle och Peter J, efter avslutad runda. När vi räknat ihop alla scorekort stod Peter J som segrare. Vi tog en dusch innan vi satte oss ner och åt varsin cheeseburgare nersköljd med Chang (smakade mycket bra). På vägen hem var det väldigt lugnt (dom flesta sov). När Einar spelade golf var Bettan på stranden tillsammans med resten av gänget.

Eivor (till vänster) och Lena tar det lugnt i skuggan på strandrestaurangen.

Bettan hade också hittat till restaurangen. På morgonen lämnade Bettan in tvätt som skulle vara klar på eftermiddagen dan efter, men det blev klart redan samma dag. Helt otroligt att man fick en IKEA-kasse full med tvätt levererad till dörren för 500 THB (120 SEK).

Allt var snyggt hopvikt och det som tål strykning var nystruket. Dessutom var det inslaget i plast.

På kvällen var vi 4 stycken som åkte till restaurang Sweet Food och åt en mycket god middag.

Vi blev väl omhändertagna av en jätterar servitris som pratade skaplig engelska. Sen var det bara att åka hem och ta det lugnt.