Hemresan börjar

2012-04-16

Åt frukost tidigt idag, för att hinna åka iväg och köpa en väska till. Monika och Bettan åkte till en större affär som öppnade tidigt och köpte en resväska. Gick rätt snabbt att packa om och sen åkte vi mot husbilsfirman (det var cirka 8 mil dit).

Vi var fortfarande fascinerade av att man såg snöklädda toppar bara man vred lite på huvudet. Stannade till som hastigast vid en mack och tog ett kort. Åkte sen upp på en av de större vägarna. Då vi kom upp i fart och det började ruska lite om bilen igen började vänstra sidospegeln att vrida sig. Stannade till och försökte få fast den, men det var en ”insexskruv” och vi hade inga verktyg. Lyckades vrida fast den lite med en nyckel och åkte vidare. Skruven vibrerade loss efter ett tag, så vi fick stanna många gånger och dra fast den. Att köra utan sidospegel i tät trafik var inget alternativ, eftersom det krävdes en hel del filbyten åt vänster. Till slut kom vi i alla fall fram till husbilsfirman, kraftigt försenade. Då vi kom fram fick vi veta att bussen till flygplatsen skulle gå om 15 minuter. Man hade gett oss fel info om tidpunkten då vi hämtade bilen (man hade sagt 12:30 istället för 12:00). Så att gå igenom bilen med deras kontrollant samt fylla i ännu mera papper gick med rekordfart.

Då vi kom till flygplatsen checkade vi in vårt bagage och letade sen upp ”loungen”. Där satt vi sen i och åt och drack medan vi surfade på nätet (gratis WiFi). Tyvärr hade vi lagt laddaren till laptopen i en av de incheckade väskorna. Så det blev ingen uppdatering av hemsidan. Såg till att våra ipad’s var fulladdade eftersom vi hade både filmer, musik och böcker i dem. Sen var det dags att gå ombord på planet, som var fullt. Vi hade, tyvärr, lyckats boka hemresan med ”United Airlines”, som vi inte har så goda erfarenheter av. Då vi bokade biljetten (för flera månader sen) trodde vi att det var SAS som vi skulle åka med, men då allt var betalt stod det ”SAS operated by United Airlines” på biljetterna (en liten luring). Vi var alltså beredda på det värsta, och redan då vi checkade in väskorna var det krångel med våra platser. Då vi kom till ”gaten” var det mera krångel med våra biljetter, men vi fick i alla fall platser bredvid varandra. Märkligt nog var planet klart för avgång före utsatt tid, men då började en ung man tjafsa om sin sittplats. Ett tag var det nästan slagsmål mellan flygpersonalen och den unge mannen. Kom i alla fall (lätt försenade) iväg.

Sista husbilsetappen var på cirka 8 mil.