Golf på Las Ramblas

2017-11-26

Vaknade ganska tidigt, men tog god tid på oss vid frukostbordet.
Eftersom det var fint väder ute tänkte vi spela lite golf. Kollade på nätet efter banor som var med i Golfhäftet så att vi kunde spela för halv greenfee. Lassade in golfbagarna i bilen och åkte mot Golf Las Ramblas som ligger cirka 5km från lägenheten.

Var ont om tider, men 12:39 fanns det en ledig tid.

Tog bilen och åkte runt lite och kollade, eftersom det var ett bra tag kvar innan vi skulle få spela. Ganska tät bebyggelse på många håll.

Åkte in till Golf Campoamor och bokade tid för en runda nästa dag.

Åkte tillbaka och köpte poletter till drivingrange. Tyvärr var övningsgreen, som ligger i förgrunden, stängd för underhåll.

Gick sen upp och tittade på hur det såg ut från gul tee på hål 1.

Einar konstaterade att det kändes lite jobbigt att börja rundan därifrån. Såg lite bättre ut från blå tee, så första hålet spelade Einar från blå tee.

Bettan sitter och väntar på att det ska bli dags att slå ut.

Innan det var dags att slå ut dök 2 engelsmän upp, som skulle spela med oss. Hälsade på George och Jonah och sen slog herrarna ut på första hålet. De fick bra utslag allihop, och gick ner mot röd tee (George och Jonah åkte golfbil).

Bettan fick också ett bra utslag så alla fick en bra start på rundan.
Från röd tee var det en annorlunda utmaning. Kortet ovan är taget en bit bredvid utslagsplatsen.

Banan hade en hel del dolda hål och bjöd på lite överaskningar här och var. På bilden ovan ses avslutande delen på hål 4, ett par 5 hål.
Einar hade kommit ner i ravinen på andra sidan repet, på slag 2, så han fick droppa (med pliktslag). Han lyckades dock ta sig upp på green (den lilla gräsytan högst upp i bilden) med nästa slag, så han kunde lämna hålet med hedern i behåll.

Vi fick vänta en hel del, vilket gjorde att det blev dåligt flyt på spelet.
Hade ändå tur med vädret och dessutom jättetrevligt sällskap, så det var definitivt inte synd om oss.

Bad att vi skulle bli fotograferade innan vi lämnade hål 18. Som man ser var det inte alls så ljust ute längre (rundan tog över 5 timmar).

Tog en dusch i klubbhuset innan vi åkte till lägenheten och gjorde middag. Strötittade lite på SVTplay innan det var läggdags.